L'equip de govern de l'Ajuntament de Begur ha decidit, per junta, compilar totes les modificacions del pla general del municipi, que superen la quarantena, i digitalitzar-les perquè qualsevol persona que vulgui consultar el planejament pugui saber exactament el seu estat actual. La compilació, com també la seva digitalització i la creació d'un sistema de consulta, s'ha encarregat a l'empresa Interlands, que és la que va fer el pla general, aprovat per la Generalitat el 2003. "Comportarà un salt de qualitat, ja que en tenir el planejament al dia aconseguirem agilitzar la tramitació, guanyant en temps i en seguretat", ha manifestat l'alcalde, Joan Loureiro.

El primer pas és compilar totes les modificacions que s'han fet al pla general. És a dir, tot allò que s'ha incorporat al planejament des que es va aprovar el 2003: canvis, errades o desenvolupaments dels plans parcials. La primera modificació va ser ja el mateix 2003 amb la dotació de més sòl d'equipament al Mas Pinc. Aquesta actuació, que s'ha adjudicat a Interlands per 21.562 euros, comportarà digitalitzar les més de 40 modificacions. A partir d'aquí, caldrà fer el segon pas, el qual, amb un cost de 17.800 euros, es concretarà en crear una base digital amb totes les modificacions -cosa que permetrà entrar-ne de futures- i, al mateix temps, un sistema cartogràfic de consulta amb l'actual pla general.

L'alcalde ha justificat aquest encàrrec urbanístic per evitar problemes sobre l'estat del pla arran de les moltes modificacions aprovades en aquests 13 anys de vigència que porta. D'aquesta manera, l'àrea d'Urbanisme podrà consultar l'actual situació del pla, com també tothom que vulgui fer una actuació urbanística al municipi.