Els ajuntaments de Palafrugell i de Begur aprovaran en els respectius plens d'avui el conveni urbanístic per a l'execució de les obres de tancament de l'anella de circumval·lació de la vila de Palafrugell. L'alcalde palafrugellenc, Juli Fernández (PSC), ha expressat la previsió que la construcció d'aquest vial s'acabi durant els mesos d'estiu. El projecte d'execució del carrer, més l'expropiació dels terrenys afectats, és d'uns 800.000 euros, l'import total dels quals els aportarà l'Ajuntament de Palafrugell, ja que la infraestructura ha de millorar la mobilitat interna d'aquesta vila.

Juli Fernández ha explicat que els dos ajuntaments han anat coordinats en tot moment en la tramitació. Begur hi intervé perquè, de fet, gran part d'aquest tram de circumval·lació de Palafrugell -aproximadament uns 500 metres- transcorre pel municipi begurenc. Actualment, ha afegit el batlle de Palafrugell, estan iniciant els tràmits de l'expropiació dels terrenys per on passa la carretera. En aquest punt, Fernández ha precisat que ja hi ha l'acord entre l'administració i els propietaris dels terrenys que s'han d'expropiar.

Seguint amb la tramitació, la previsió de l'Ajuntament de Palafrugell és que el mes de maig s'adjudiquin les obres, les quals tenen un termini d'execució de tres mesos. D'aquesta manera, la construcció s'enllestirà durant els mesos d'estiu. Fernández ha afegit que l'execució en període estival no ha d'interferir la mobilitat en aquesta època perquè el vial és un tram nou. L'obra tampoc és de gran complexitat perquè no hi ha cap edificació a l'entorn. Aquest darrer tram ha de solucionar els problemes de trànsit del carrer de Pals i de Manufactures del Suro.

Aquest tram de la circumval·lacío va de la rotonda de l'avinguda Pompeu Fabra fins al polígon, i d'aquesta manera es completarà l'anella que segueix fins a l'avinguda d'Espanya, la de la Generalitat, el carrer de Torroella i Mestre Sagregra.