L'equip de govern de la Bisbal d'Empordà (ERC, la CUP i ICV-EUiA) vol adequar les instal·lacions de l'antic escorxador com a biblioteca. Aquesta localització ha de ser provisional fins que es resolgui el futur de la Biblioteca Comarcal. El regidor de Cultura, Carles Puig (CUP), ha concretat que la intenció és que a finals d'aquest 2016 pugui estar en marxa la nova ubicació de la biblioteca ja que les instal·lacions actuals -a l'edifici d'El?Mundial- tenen unes dimensions molt reduïdes que en limiten les possibilitats.

Puig ha recordat que la CUP va posar sobre la taula el canvi d'ubicació del servei de la biblioteca mentre no hi ha cap solució per la comarcal en les negociacions per formar el govern municipal, i les altres dues formacions hi van estar d'acord. L'antic escorxador és veí de la Biblioteca i, de fet, els dos edificis formen part del mateix projecte. Així, el projecte inicial contemplava que l'entrada a la Biblioteca Comarcal fos per l'ala dreta de l'antic escorxador (si es mira des de davant de l'edifici, pel carrer Agustí Font). Puig ha explicat que l'habilitació provisional a l'escorxador comportarà que el servei bibliotecari estigui a l'ala dreta, mentre que a l'esquerra, on hi havia d'anar un bar, es vol fer una sala que es pretén destinar a l'Escola de Circ de la Bisbal.

La reforma i l'adequació de l'antic escorxador contempla que es convertís en una àmplia sala polivalent i d'exposicions. El projecte d'execució estava valorat en 628.819,65 euros, dels quals se'n van gastar 399.771,44 fins que l'Ajuntament va aturar les obres perquè la Generalitat no aportava la seva part i, per tant, no podia fer front a les obres.