La Policia Local de Begur va alertar els Mossos en un informe de finals d´octubre que en un habitatge del carrer Pere Quart del poble s´estaria cultivant marihuana.

Després d´una extensa investigació i quan van tenir l´ordre judicial d´entrada a l´habitatge, els Mossos de la comissaria de la Bisbal d´Empordà van accedir-hi el dia 21 de gener i hi van trobar 230 plantes de marihuana, una bàscula de precisió, estris per garantir el creixement de la droga i bombetes i transformadors ben instal·lats.

A més, els agents van detenir els dos homes que es trobaven dins de l´habitatge com a presumptes autors d´un delicte contra la salut pública. A més, després de comprovar que el comptador de la llum del domicili estava manipulat, també van encausar els dos homes com a presumptes autors d´un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, de 43 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Begur van passar el dia 22 de gener a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.