L´ens de l´Estartit aprova un pressupost d´1 milió d´euros

La inversió més destacada per a aquest any són els 180.000 euros per a la nova biblioteca

30.01.2016 | 07:13

La junta de veïns de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit va aprovar dimecres el pressupost per a aquest any, el primer per a un exercici complet de l'ens. Els números de l'EMD per a aquest 2016 arriben a 1.016.590,16 euros, dels quals 228.279,80 es destinen a inversions. El pressupost va ser aprovat pel govern de l'EMD (integrat per LEST) i l'abstenció dels altres dos partits (Més per l'Estartit-UPM i CiU). La despesa dels càrrecs electes es pressuposta en 25.606 euros i les indemnitzacions a vocals, en 28.000.

El president de l'entitat descentralitzada, Genís Dalmau (LEST), ha destacat que la principal inversió és la de 180.000 euros per a la nova biblioteca, que s'ha de construir a la primera planta de la futura llar d'infants. Dalmau ha concretat que el citat import és per a la redacció del projecte i l'inici de les obres. La segona inversió més quantiosa és de 12.919,80 euros per a reposició d'enllumenat.

El president ha afegit que, a més de la biblioteca, l'entitat municipal descentralitzada té dos projectes més de mandat: tirar endavant l'Espai Medes al moll central -una edificació la construcció del qual corre a càrrec del Club Nàutic dins del projecte de renovació de la concessió- i fer front a la part que li pertoca a l'administració de la reforma de la façana marítima que promourà Ports de la Generalitat. D'aquest darrer element, Dalmau ha concretat que, dels 30.000 metres quadrats de l'àmbit d'actuació, uns 5.000 són de càracter urbà i corresponen a l'entitat descentralitzada.

El president de l'EMD ha explicat que els diners del pressupost provenen de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Quant a la recaptació de les taxes que corresponen a l'ens descentralitzat, Dalmau ha manifestat que l'executa l'Ajuntament ja que l'EMD no té personal per a dur-la a terme. El president ha afegit que és un sistema similar al que molts ajuntaments tenen delegat en els organismes de recaptació del Consell Comarcal i de la Diputació.

La quantitat de diners que l'Ajuntament transfareix a l'EMD va ser un dels motius de fricció entre el govern i l'oposició del consistori. Dalmau ha manifestat que les partides d'inversions per a reposicions pugen uns 48.000 euros, import que li agradaria incrementar (l'any passat es van pressupostar 60.000 euros per a l'Estartit, però està pendent de la liquidació de l'exercici per veure si hi ha romanent). El president aposta per consensuar amb el govern de l'Ajuntament les millores del conveni «perquè el municipi vagi endavant».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema