L´alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), agafarà personalment la responsabilitat de la Policia Local per donar un cop de timó a la situació del cos, deteriorada pel clima laboral que, segons el propi batlle, ha empitjorat els darrers sis mesos. La crisi, doncs, retorna al cos policial palafrugellenc després d´uns anys de calma, precedida de l´important terratrèmol que va suposar la intervenció política a principis del mandat passat i que es va cobrar l´aleshores cap de la Policia Local.

L´alcalde ha explicat que la situació a la plantilla, deteriorada per males relacions entre els agents i comandaments, s´havia aconseguir redreçar, però «la percepció els darrers sis mesos és que s´ha endarrerit després que s´hagués millorat el clima laboral, hi ha qüestions internes que cal afrontar amb diàleg i s´hi ha d´estar a sobre». Per aquest motiu, Fernández desfà el gabinet que hi havia des de l´inici d´aquest mandat amb el vicealcalde Albert Gómez (CiU) per dur aquesta àrea i l´assumeix personalment perquè «requereix més implicació».

Així, ahir ja va tenir la primera reunió amb el cap, els sergents, els caporals i un agent i té previst fer-ho amb els sindicats la setmana que ve. El batlle es dóna un termini de quatre o cinc mesos per reconduir la situació ja que considera que aquesta conflictivitat interna «no pot ser eterna». Si les discrepàncies internes persisteixen, aleshores «haurem d´afrontar les incompatibilitats que hi hagi», ha afirmat Juli Fernández.

L´alcalde ha insistit que té plena confiança en els agents i en els comandaments, els quals afirma que ja desenvolupen perfectament la seva tasca, però confia que si es resol la conflictivitat interna, el servei encara serà millor.