El grup municipal d'ERC de Palafrugell, a l'oposició a l'Ajuntament, retreu a l'equip de govern (PSC i CiU) la passivitat amb la qual actua respecte d'un bar de la plaça Nova que té els suports de les estufes subjectats en els arbres. Segons els republicans, aquesta situació incompleix la normativa i, de fet, l'Ajuntament ja li ha requerit que ho retirés, cosa que els responsables encara no havien dut a terme aquest dimecres. Per aquest motiu, ERC reclama al govern tenir normatives clares, vetllar perquè es compleixin i sancionar els incompliments. Esquerra, a més, precisa que l'activitat està vinculada familiarment amb una regidora del govern, la socialista Judit Zaragoza.

L'alcalde, Juli Fernández, ha reconegut que l'Ajuntament va fer un requeriment al local perquè deixés de subjectar els suports de les estufes en els arbres, però "hi ha un procés de garanties jurídiques que s'ha de respectar". El batlle ha afirmat que l'actual ordenança de via pública no prohibeix ni autoritza aquesta situació, però que l'Ajuntament treballa en una modificació per incloure-hi les estufes i evitar situacions com la descrita, cosa que es vol aprovar al ple de febrer.

Fernández ha exposat que els darrers anys han proliferat les estufes en terrasses i que ara ho regularan: donaran prioritat a les de propà o butà i, en el cas de les elèctriques, exigiran un projecte tècnic que certifiqui que el sistema de connexió és correcte. Quant a la relació familiar de l'establiment amb una regidora del govern, Fernández ha desvinculat la situació de qualsevol tracte de favor ja que apunta que hi ha altres estufes de terrasses en situació poc regular.

ERC ha exemplificat aquesta passivitat de la qual acusa el govern amb un altre cas. Segons els republicans, el juny de l'any passat van preguntar sobre la normativa de cartells arran d'un rètol de neó que s'instal·lava en un nou espai comercial del carrer Mestre Sagrera. Malgrat que el govern els va comunicar que no tenia llicència i havia de ser retirat, "avui, el comerç és obert i el rètol, encès". Els republicans reclamen la unió de l'administració i el sector comercial per treballar "en una sola direcció: fer les coses ben fetes".