L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon (CiU), té previst enviar avui als responsables de l'empresa Mercadona una carta en què comunica el posicionament dels grups municipals de l'Ajuntament a la possible instal·lació d'un supermercat al sector del Mas Déu i tot el que això implica: la venda de 20 parcel·les de patrimoni municipal i fer un canvi d'ús residencial a comercial. Cordon defensa l'actuació perquè dotaria l'Ajuntament d'uns recursos econòmics que permetrien reduir el deute (una de les exigències de l'oposició per al pressupost municipal) i perquè l'ús comercial aportaria un major rendiment que l'ús residencial. El batlle està disposat a organitzar el procés participatiu per a la venda de les parcel·les que exigeixen tant ERC com COET, i que CiU i LEST veuen bé. UPM i la CUP s'oposen a l'operació.

Cordon ha concretat que el procés participatiu es faria si l'empresa Mercadona està disposada a esperar uns mesos més ja que s'ha de recordar que aquesta operació ja estava encaminada l'anterior mandat -s'havia acordat la venda per 2,9 milions d'euros a Iberfin Capital SA-, però va quedar aturada la primavera de 2014 quan l'oposició, que tenia majoria, va tombar la modificació dels usos al pla general. El supermercat que es projectava tenia una superfície de 2.499 metres quadrats.

Malgrat aquest revés, Mercadona insisteix en tirar endavant el projecte de Torroella i, com ja va informar Diari de Girona el 19 de gener, va mantenir una reunió amb tots els grups municipals per exposar-los la iniciativa. Aleshores, el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC-Junts), ja va manifestar que el posicionament del seu partit és condicionar la implantació a una consulta ciutadana i destinar els beneficis de la venda de les parcel·les al desenvolupament de la zona esportiva. Sílvia Comas (LEST, formació que l'anterior mandat estava al govern amb CiU i donava suport a la implantació) veu bé el procés participatiu, però que el destí dels diners es reparteixi.

Pel COET, Gregori Sarquella ha manifestat que no estan en contra de l'obertura d'un Mercadona, però rebutgen la venda de patrimoni municipal perquè consideren que no és necessari. Malgrat l'oposició, defensa un procés de participació ciutadana que determini si es venen els terrenys, si s'hi ha de poder implantar Mercadona i quin destí han de tenir els diners de la venda.

Jordi Colomí (UPM) rebutja el que entén que és "urbanisme a la carta" per permetre l'obertura del Mercadona. Colomí ha recordat que fins ara els centres comercials s'han instal·lat on "urbanísticament podien fer-ho" i que s'havia pactat que en aquest espai no s'hi instal·lessin grans naus. UPM considera que el canvi d'usos va contra els interessos generals del poble, del petit comerç i de les grans superfícies que es van instal·lar on els tocava. Colomí ha afegit que no tindrien cap problema si el supermercat anés al polígon industrial i retreu a ERC que el mandat anterior, quan estava a l'oposició, repudiés el projecte i, ara, al govern, li obri la porta. Robert Huertas, de la CUP, rebutja la instal·lació d'una gran superfície per les conseqüències negatives que pot tenir en el comerç petit. En aquest sentit, Cordon creu que no tindria cap efecte perjudicial en el comerç torroellenc ja que és especialitzat i de qualitat.