Cap Roig incorpora 4 jardiners del Centre Tramuntana

El Consell Comarcal i la Fundació Bancària "la Caixa" fomenten la integració de persones discapacitades

09.02.2016 | 07:12
Foto de família de la presentació del conveni als Jardins de Cap Roig.
Foto de família de la presentació del conveni als Jardins de Cap Roig.

Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Àngel Font, director corporatiu de Persones i Estratègia de la Fundació Bancària "la Caixa", en presència de Montserrat Roura, directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona; Juli Fernández, alcalde de Palafrugell; Carles Salgas, alcalde de Mont-ras; i dels directors d'Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch i Gemma Batlle, van presentar als Jardins de Cap Roig el conveni de col·laboració que té com a objectiu fomentar la integració laboral de persones en risc d'exclusió.
Aquest acord permetrà que un total de vuit jardiners, quatre dels quals amb discapacitat psíquica i adscrits al Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, treballin en el manteniment d'aquest espai natural tan singular de la Mediterrània. Un lloc que atresora prop d'un miler d'espècies botàniques procedents d'arreu del món. Els treballs consistiran bàsicament en la neteja de l'espai natural, el control de plagues, el manteniment dels parterres i camins, i la poda i la plantació de les 17 hectàrees que conformen els Jardins de Cap Roig.
La iniciativa dels Jardins va començar l'any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i l'arquitectura, i l'aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora, afeccionada a l'arqueologia i a la jardineria, van cercar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni.
Després d'anys d'esforç i treball van aconseguir crear aquest espai singular on regnen la natura i la calma. La parella descansa, com desitjava, en un dels indrets més bells d'aquest paratge. El castell i els seus jardins són avui el seu llegat.
L'any 1969, Woevodsky va cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua vigent avui gràcies al relleu assumit per l'Obra Social "la Caixa", que ha apostat decididament per preservar aquest lloc. Tant el parc d'escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival de Cap Roig, que reuneix grans noms de l'escena internacional, fan d'aquest marc idíl·lic un referent paisatgístic i turístic de la Costa Brava.
L'Obra Social "la Caixa" reforça amb aquesta aliança el seu compromís amb la societat i amb el progrés de les persones de la demarcació de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema