Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Àngel Font, director corporatiu de Persones i Estratègia de la Fundació Bancària "la Caixa", en presència de Montserrat Roura, directora dels Serveis Territorials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona; Juli Fernández, alcalde de Palafrugell; Carles Salgas, alcalde de Mont-ras; i dels directors d'Institucions a Girona de CaixaBank, Josep Blanch i Gemma Batlle, van presentar als Jardins de Cap Roig el conveni de col·laboració que té com a objectiu fomentar la integració laboral de persones en risc d'exclusió.

Aquest acord permetrà que un total de vuit jardiners, quatre dels quals amb discapacitat psíquica i adscrits al Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana, treballin en el manteniment d'aquest espai natural tan singular de la Mediterrània. Un lloc que atresora prop d'un miler d'espècies botàniques procedents d'arreu del món. Els treballs consistiran bàsicament en la neteja de l'espai natural, el control de plagues, el manteniment dels parterres i camins, i la poda i la plantació de les 17 hectàrees que conformen els Jardins de Cap Roig.

La iniciativa dels Jardins va començar l'any 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i l'arquitectura, i l'aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora, afeccionada a l'arqueologia i a la jardineria, van cercar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni.

Després d'anys d'esforç i treball van aconseguir crear aquest espai singular on regnen la natura i la calma. La parella descansa, com desitjava, en un dels indrets més bells d'aquest paratge. El castell i els seus jardins són avui el seu llegat.

L'any 1969, Woevodsky va cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua vigent avui gràcies al relleu assumit per l'Obra Social "la Caixa", que ha apostat decididament per preservar aquest lloc. Tant el parc d'escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Festival de Cap Roig, que reuneix grans noms de l'escena internacional, fan d'aquest marc idíl·lic un referent paisatgístic i turístic de la Costa Brava.

L'Obra Social "la Caixa" reforça amb aquesta aliança el seu compromís amb la societat i amb el progrés de les persones de la demarcació de Girona.