Els Mossos d'Esquadra van detenir a Palafrugell dos homes de 18 i 19 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de la vila, com a presumptes autors d'un robatori amb força a l'interior d'un establiment. A quarts de cinc de la matinada del 26 de gener, els Mossos van saber que dos homes havien entrat a robar en una estètica de Palafrugell.

Fonts dels Mossos d'Esquadra van informar que els lladres havien forçat la porta d'entrada, trencat un vidre amb una pedra i, una vegada dins de l'establiment, van sostreure el canvi de la caixa registradora. Gràcies a les càmeres de seguretat de l'establiment, els agents van poder veure l'aparença dels dos lladres.

Aleshores, la patrulla va iniciar una recerca per les rodalies de l'establiment, cosa que va permetre localitzar els dos joves quan sortien d'un aparcament. A més, a pocs metres del lloc, en una zona verda, els agents van trobar una clau anglesa i dos tornavisos que havien utilitzat per forçar la botiga.

Davant d'aquestes evidències, els agents van detenir els dos joves com a presumptes autors d'un delicte contra el patrimoni. Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 27 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, el qual va decretar la seva llibertat.