El sindicat Metges de Catalunya obre la porta a convocar una vaga de facultatius a l´Hospital de Palamós si l´empresa no atén les seves reivindicacions laborals. El delegat del sindicat al centre hospitalari palamosí, Antoni Duran, va explicar que la gota que ha fet vessar el vas dels metges és el nou sistema del transport sanitari urgent, sobretot pel que fa a la separació del metge i l´infermer que aplica aquest model en el cas del Baix Empordà. El president del Patronat Fundació Hospital de Palamós i alcalde de la vila, Lluís Puig (ERC), va comentar que les negociacions laborals les porta l´òrgan directiu de la institució, amb qui es vol reunir per tractar l´assumpte. Des de l´Hospital, ahir van comunicar que no tenien constància de cap convocatòria de vaga. El metge va informar que el centre sanitari té uns 800 treballadors, dels quals uns 170 són doctors. I, dels 21 membres del comitè d´empresa, set són de Metges de Catalunya.

Duran va explicar que els metges de l´Hospital porten anys amb diferents càrregues que no comparteixen i que ara, amb la introducció del nou model del SEM, s´ha pres la decisió d´afrontar-ho amb mobilitzacions.

La darrera actaució que ha cobert la paciència dels metges és el del transport sanitari urgent. Duran va comentar que no hi ha hagut ni la organització ni la formació adient i que dues metgesses amb experiència van plegar per traslladar-se a un altre hospital. L´altre situació que Metges de Catalunya vol canviar és que els facultatius que tenen guàrdies que els obliguen a estar localitzables no les hagin de fer fins a la jubilació, sinó fins els 50 anys, edat en què els doctors que fan guàrdies presencials les poden deixar.

Metges de Catalunya també reclama que els sindicats i la direcció analitzin conjuntament les necessitats reals de metges per a les àrees en què consideren que en fan falta, com ara traumatologia. Finalment, hi ha la resolució i assignació del quart nivell de carrera professional -un ascens de categoria- als facultatius que es troben pendents de valoració des de 2014. Duran va comentar que es van reunir amb la gerència i, davant les respostes negatives a les peticions, l´assemblea de metges va decidir fer vaga si en un termini de 15 dies no hi havia cap canvi. Un cop acabat aquest termini, els metges prendran la decisió definitiva.