L'Ajuntament de Palafrugell i l'òrgan de recaptació de la Diputació, Xaloc, han rebut un total de 1.095 recursos a les sanciones imposades pel semàfor de Llofriu. Aquest tràmit és necessari perquè les persones que van pagar les multes pugin recuperar els diners després que el consistori detectés un funcionament irregular a l'hora de captar la infracció. En total,el sistema va detectar 6.808 infraccions, de les quals 4.788 no han estat pagades i 2.020, sí. L'import de les sancions era de 200 euros, que es quedaven en 100 si es paga en un determinat termini. Així, Fernández ha calculat que, si tots els que van pagar la sanció ho van fer en el termini que permet un descompte, són 109.500 euros els que l'administració haurà de retornar (amb aquest càlcul, el total serien 202.000 euros). L'Ajuntament ja va anunciar fa dues setmanes que tots els recursos seran acceptats.

Juli Fernández ha explicat que, dels recursos interposats, 405 han estat entregats a l'Ajuntament de Palafrugell, mentre que 690 han estat dirigits a Xaloc. Fernández ha comentat que l'Ajuntament ingressa el 50% de l'import de la multa, mentre que Xaloc i l'empresa que va instal·lar el sistema de control s'emporten el 25% cadascun. L'alcalde ha concretat, però, que el cobrament es fa efectiu quan la sanció és ferma, cosa que no passa amb les del semàfor de Llofriu. D'aquesta manera, el retorn dels diners no suposarà cap despesa adicional al consistori.

El batlle ha insistit en destacar l'actuació del govern de rectificar un cop es va detectar l'error en el sistema. Ara, ha afegit, les càmeres estan fora de servei i el mes de març s'hi actuarà per ajustar-les, si és possible. Juli Fernández també ha concretat que aquesta via té una circulació mitjana de 4.000 vehicles diaris.