La Casa Màgica de Santa Cristina celebra Sant Joan Bosco

09.02.2016 | 07:12
Un moment de la missa que va tenir lloc a la capella del Gran Museu

La capella del Gran Museu de la Màgia de Santa Cristina d'Aro va acollir aquest dilluns la celebració de Sant Joan Bosco, patró dels joves, mags i cineastes per la seva gran afició a les arts. L'eucaristia se celebra cada any des de 2010 amb el mossèn Josep Colomer, rector de les parròquies de Santa Cristina d'Aro, amb el permís del Bisbe de Girona, i es trasllada l'habitual missa de tardes a la capella del Gran Museu de la Màgia, conegut com La Casa Màgica.
L'eucaristia prega per a tots els il·lusionistes i en especial els que han traspassat en els darrers temps, alguns dels quals havien visitat la capella arran de les seves actuacions a la població cristinenca en el Vivim la Màgia i en el festival internacional Nit d'il·lusió. Enguany, en ser diumenge Sant Joan Bosco, la missa es va traslladar al dilluns 1 de febrer.
La família Roca va construir l'any 1934 la capella, annexionada a la casa senyorial. Va ser consagrada al mes d'agost pel caputxí Maties Solà. Durant la Guerra Civil no va patir cap atac, al contrari, va ser amagatall del rector de la parròquia de Santa Cristina d'Aro, mossèn Salvador Duran. Un cop acabada la guerra, s'hi van celebrar les primeres misses mentre s'adequava l'església parroquial de les destrosses que va patir el juliol del 36.
Anys després, la capella va ser espai per a altres ocupacions fins que l'il·lusionista Xevi va comprar la masia i la va convertir en el Gran Museu de la Màgia. La capella, a hores d'ara, conté, entre altres, una talla del segle XVII de Simeó el Mag, un orgue antic, gravats italians de finals del segle XVII amb imatges dels set sagraments, revistes religioses, una vareta màgica beneïda pel Papa Joan Pau II, i els goigs de les 4 parròquies de Santa Cristina d'Aro, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema