Palamós fa marxa enrere en la rescissió dels aparcaments

L'Ajuntament plantejarà a l'empresa un acord o bé deixarà exhaurir el contracte aquest juliol

11.02.2016 | 07:06
Palamós fa marxa enrere en la rescissió dels aparcaments
Palamós fa marxa enrere en la rescissió dels aparcaments

L'Ajuntament de Palamós farà marxa enrere en la rescissió del contracte al concessionari dels aparcaments de la Planassa, la platja Gran i la Cooperativa. El ple d'avui votarà deixar sense efecte el procediment que va iniciar de resolució del contracte d'explotació de Romepark, i l'Ajuntament obrirà converses amb l'empresa per arribar a un acord per acabar el contracte. Si l'Ajuntament i l'empresa no s'avenen, l'alcalde Lluís Puig (ERC) ha comunicat que deixaran extingir el contracte, que venç el proper 19 de juliol. En el ple d'avui, l'Ajuntament palamosí també acordarà requerir a Romepark que faci treballs de manteniment i conservació en els aparcaments de la Planassa i de la Platja. Puig ha concretat que aquesta reclamació és independent de l'aturada en la rescissió del contracte ja que la concessió estableix que l'empresa ha de retornar els aparcaments a l'Ajuntament en les condicions adequades.

El govern de Palamós va anunciar a finals de l'estiu passat la voluntat de rescindir el contracte amb Romepark. El motiu era que la concessionària tenia deutes econòmics amb la Seguretat Social i, per evitar possibles conseqüències per a l'Ajuntament, es va prendre la decisió de desvincular-se'n. Dins del procediment de rescissió, el consistori va consultar la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat per saber si actuava correctament. L'Ajuntament s'hi va dirigir per curar-se en salut jurídicament i no perquè l'empresa hagués presentat cap denúncia o recurs al trencament del contracte.

La Comissió Jurídica Assessora, però, ha resolt desfavorablement a l'anul·lació del contracte. Segons ha explicat l'alcalde, l'òrgan consultiu ha dictaminat que el deute econòmic de Romepark amb la Seguretat Social no és motiu suficient per rescindir la concessió. D'aquesta manera, l'equip de govern anul·la el procediment adminstratiu que havia de desvincular la relació contractual.

La intenció ara de l'Ajuntament és arribar a un acord amb l'empresa per rescindir-lo amb el vistiplau de les dues parts i, si no es troba un punt comú, l'administració deixarà exhaurir el contracte, que expira el 19 de juliol. Si la solució és aquesta segona, Lluís Puig ha detallat que els aparcaments -que ara són gratuïts- tornaran a ser de pagament a partir de finals del mes de març.

L'alcalde també ha comentat que l'empresa no té dret a reclamar danys perquè aquests mesos de tardor i hivern no hagi pogut explotar els aparcaments ja que aquesta era una opció que havia de prendre-la l'Ajuntament: per exemple, els de la Planassa i de la Cooperativa eren tot l'any de pagament, però perquè la corporació exercia l'opció d'ampliar la temporada d'estiu; mentre que el de la platja Gran sempre ha estat gratuït durant els mesos de tardor i hivern.

L'alcalde de Palamós ha descartat l'opció que l'Ajuntament segueixi endavant amb una rescissió unilateral del contracte ja que podria donar peu a l'empresa a reclamar els mesos d'explotació que li quedaven pendents.

Quant a la municipalització dels aparcaments -tant aquests tres que té Romepark com a l'explotació de la zona blava i verda del municipi-, Lluís Puig ha manifestat que encara s'ha d'enllestir tota la documentació que hauria de permetre decidir a l'Ajuntament si n'assumeix la gestió directa o, per contra, seguir com ara amb externament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

IdP-PSC i CxLB assegueren que l'empresa rebrà més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Després d'haver-se quedat a terra al primer intent

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Enllaços recomanats: Premis cinema