El «superhotel» de Sant Pol, a punt

El nou Alàbriga s'Agaró, amb 30 suites, tindrà dos restaurants gestionats pel cuiner amb 5 estrelles Michelin Paco Pérez, un «spa» i una clínica d'estètica | L'empresa preveu obrir al juliol i recluta personal a través de Linkedin

10.02.2016 | 06:00

Necessiten «incorporar direc­tius professionals, propers, cultes, políglotes i polivalents» per seduir els clients a base «d’amabilitat, eficàcia en el servei i bon gust en l’execució». Tota una intenció de declaracions dels responsables de recursos humans d’Alàbriga Hotel&Home Suites 5 estrelles Gran Luxe, que han iniciat el procés de selecció de personal amb l’objectiu d’obrir al juliol, a San Feliu de Guíxols, a l’extrem sud de la platja de Sant Pol, un hotel boutique que polvoritza tots els registres del luxe i que donarà feina a un centenar de treballadors, una part dels quals s’allotjarà a l’històric hostal Rigau de Sant Feliu, adquirit fa ben poc pels impulsors del complex, Dalbert 2011, la promotora, i Alàbriga S’Agaró SL, la gestora del projecte hoteler, dues societats de capital rus i alemany.

Un superhotel, en definitiva, que disposarà de 30 suites de 80 i 140 m2; un sea club a tocar del Mediterrani; un spa/wellness; un centre de medicina estètica dirigit per una de les doctores més reconegudes en aquesta disciplina, la barcelonina Mercedes Quintillà, que gestiona a la capital L’Atelier d’Estètica, i dos restaurants, Terra i Cíclop, que dirigirà el xef «cinc estrelles Michelin» Paco Pérez, responsable, entre d’altres, dels èxits del Miramar de Llançà (2 estrelles); de l’Enoteca de l’Hotel Arts de Barcelona (2 estrelles) i del Cinco Hotel Das Stue de Berlin (1 estrella). Per menjar en aquests dos establiments no serà preceptiu allotjar-se a l’Alàbriga; igualment, el sea club estarà obert al públic, que per accedir-hi, això sí, haurà de pagar entrada.

Les teles de la Fenice
Els promotors de l’hotel tenen cura del més mínim detall. Per exemple, el mobiliari anirà en consonàcia amb la categoria de «gran luxe» que ostentarà l’establiment i durà el segell de Rubelli, una firma veneciana amb llarga tradició en la fabricació de teles –en produeix per a Armani, per exemple–, que el març de l’any passat llançava la primera col·lecció de mobles, Rubelli Casa, dissenyats per l’arquitecte Luca Scacchetti, qui, entre molts altres projectes, és el responsable de la creació d’un nou barri al sud de Xangai amb motiu de l’Expo 2010. Com a curiositat, Rubelli, després de l’incendi que va destruir la Fenice el 1996, va donar les teles que decoren la sala Apollinee del temple venecià de l’òpera.
En la mateixa línia, el despatx d’arquitectes que ha projectat l’Alàbriga Hotel –que es troba en la darrera fase d’obres­– és DNA Barcelona&Partners, autor de dissenys per a mig món, com ara la Planetarium Tower de Panamà, el Boutique Hotel d’Alger o l’Al Jahra Hospital de Kuwait.

L’hotel boutique de s’Agaró, assenyalen des de DNA Barcelona&Partners, és un emplaçament on «el luxe i la natura coexisteixen». El complex, dissenyat pensant «en la màxima interacció» possible entre «l’edifici i l’entorn», té una extensió de 4.400 m2 i una superfície construïda de 10.385 m2, disposarà de 40 places d’aparcament i tindrà, com es pot comprovar en la recreació d’imatges que acompanya aquesta informació, una piscina arran de costa. La piscina i el sea club són, per la seva ubicació, les parts més delicades del projecte i queden condicionades a l’autorització del Servei de Costes de la Generalitat, un permís que, segons Marcos Frutos, director del projecte turístic, «ja ha estat concedit».

Frutos calcula que en un termini de tres mesos aquesta àrea d’esbarjo i descans «pot estar llesta». En qualsevol cas, l’edifici que acollirà les suites es troba en una fase constructiva molt avançada i, amb la vista posada a obrir a l’estiu, els responsables de l’Alàbriga han publicat diverses ofertes de feina a la xarxa social Linkedin. Busquen, més concretament, cinc perfils: un director d’administració (hi optaven, fins ahir, 38 candidats); un responsable d’esdeveniments i relacions públiques (59 sol·licituds); un maître (22 ); un responsable de recepció (42) i un enginyer informàtic (9). La inversió no ha transcendit, però s’intueix «luxosa», com tot el que envolta el projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema