Palamós ha de corregir el decret de nomenament de la parella de l´alcalde

Lluís Puig va firmar-lo i, per evitar que hi hagi una possible irregularitat per incompatibilitat, el primer tinent l'ha convalidat

12.02.2016 | 07:15
Pallí, a l´esquerra, amb l´alcalde, en un ple d´aquest mandat.
Pallí, a l´esquerra, amb l´alcalde, en un ple d´aquest mandat.

El primer tinent d'alcalde de Palamós, Jordi Pallí (CiU), va convalidar ahir un decret signat per l'alcalde, Lluís Puig (ERC), davant de la possibilitat que hi hagués una irregularitat per incompatibilitat. El decret en qüestió feia referència al nomenament com a cap de la Biblioteca de la parella del batlle arran de la baixa de la persona que ocupa aquest lloc de treball. Aquesta possible incompatibilitat va ser posada de manifest pel grup municipal del PSC, a l'oposició, en el ple d'aquest dimarts, davant de la qual cosa Puig va manifestar que ho revisarien.

Pallí va explicar ahir que es tracta d'un «error subsanable», per la qual cosa ell mateix va firmar de nou el decret i va impedir, d'aquesta manera, que hi hagi qualsevol dubte sobre la legalitat o no del nomenament. El primer tinent d'alcalde va afegir que la parella de l'alcalde és l'única persona que pot ocupar el càrrec arran de la baixa de la seva companya. De fet, aquesta àrea compta amb dues bibliotecàries, una de les quals és la cap i l'altra, la companya de Lluís Puig.

La directora de la Biblioteca Municipal de Palamós està de baixa laboral des de principis d'aquest any. Arran d'aquesta situació, l'alcaldia va proposar que la seva companya de l'àrea assumís les funcions de cap del servei durant el període d'absència de la directora titular. El decret per atorgar les funcions de cap de l'àrea -i un increment de sou de 414,47 euros- a la directora provisional va ser signat pel batlle el 21 de gener.

Els socialistes, revisant els decrets signats per Lluís Puig, van detectar una possible incompatibilitat en veure aquest, ja que l'alcalde estava nomenant la seva parella, cosa de la qual van alertar en el ple ja que entenen que el batlle hauria d'haver-se'n abstingut i que fos el primer tinent d'alcalde qui el firmés. Una acció que va fer ahir per corregir un «error subsanable». A més, d'aquesta manera també eviten que el decret firmat per Lluís Puig sigui impugnable per incompatibilitat.

D'altra banda, el ple de dimarts va aprovar la moció de la CUP per a la inclusió de clàusules socials i ambientals en el plec de condicions per a l'adjudicació dels serveis externalitzats. Aquesta mesura ha de permetre que els contractes públics siguin un mitjà per aconseguir objectius socials -respecte pel medi ambient, inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió, conciliació de la vida laobral i familiar, entre d'altres-, de manera que l'Ajuntament estudiarà la creació d'una comissió sobre contractació pública responsable amb criteris socials i ambientals. Aquest òrgan hauria d'elaborar un document que marqués els criteris socials i ambientals que hauria de complir la contractació pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La foto de familia dels guardonats d'ahir
Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

Enllaços recomanats: Premis cinema