El primer tinent d'alcalde de Palamós, Jordi Pallí (CiU), va convalidar ahir un decret signat per l'alcalde, Lluís Puig (ERC), davant de la possibilitat que hi hagués una irregularitat per incompatibilitat. El decret en qüestió feia referència al nomenament com a cap de la Biblioteca de la parella del batlle arran de la baixa de la persona que ocupa aquest lloc de treball. Aquesta possible incompatibilitat va ser posada de manifest pel grup municipal del PSC, a l'oposició, en el ple d'aquest dimarts, davant de la qual cosa Puig va manifestar que ho revisarien.

Pallí va explicar ahir que es tracta d'un «error subsanable», per la qual cosa ell mateix va firmar de nou el decret i va impedir, d'aquesta manera, que hi hagi qualsevol dubte sobre la legalitat o no del nomenament. El primer tinent d'alcalde va afegir que la parella de l'alcalde és l'única persona que pot ocupar el càrrec arran de la baixa de la seva companya. De fet, aquesta àrea compta amb dues bibliotecàries, una de les quals és la cap i l'altra, la companya de Lluís Puig.

La directora de la Biblioteca Municipal de Palamós està de baixa laboral des de principis d'aquest any. Arran d'aquesta situació, l'alcaldia va proposar que la seva companya de l'àrea assumís les funcions de cap del servei durant el període d'absència de la directora titular. El decret per atorgar les funcions de cap de l'àrea -i un increment de sou de 414,47 euros- a la directora provisional va ser signat pel batlle el 21 de gener.

Els socialistes, revisant els decrets signats per Lluís Puig, van detectar una possible incompatibilitat en veure aquest, ja que l'alcalde estava nomenant la seva parella, cosa de la qual van alertar en el ple ja que entenen que el batlle hauria d'haver-se'n abstingut i que fos el primer tinent d'alcalde qui el firmés. Una acció que va fer ahir per corregir un «error subsanable». A més, d'aquesta manera també eviten que el decret firmat per Lluís Puig sigui impugnable per incompatibilitat.

D'altra banda, el ple de dimarts va aprovar la moció de la CUP per a la inclusió de clàusules socials i ambientals en el plec de condicions per a l'adjudicació dels serveis externalitzats. Aquesta mesura ha de permetre que els contractes públics siguin un mitjà per aconseguir objectius socials -respecte pel medi ambient, inserció sociolaboral de persones en risc d'exclusió, conciliació de la vida laobral i familiar, entre d'altres-, de manera que l'Ajuntament estudiarà la creació d'una comissió sobre contractació pública responsable amb criteris socials i ambientals. Aquest òrgan hauria d'elaborar un document que marqués els criteris socials i ambientals que hauria de complir la contractació pública.