Els Mossos d'Esquadra conjuntament amb la Policia Local de Pals van detenir el dia 2 de febrer, a Pals, un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell, com a presumpte autor de 8 delictes de robatori amb força i 13 delictes de furt i danys.

Els mossos de la comissaria de la Bisbal van saber que entre el 15 de gener i el 2 de febrer s´havien produït vuit robatoris en domicilis de les poblacions de Pals i Palafrugell, un en grau de temptativa i els altres set consumats. Davant aquests fets els mossos, conjuntament amb les policies locals afectades, van iniciar un dispositiu de prevenció de robatoris i una investigació per tal de localitzar els presumptes autors dels fets.

A les 19 hores del dia 2 de febrer, la policia local de Pals va tenir coneixement que en un carrer de la urbanització Arenals de Mar de la localitat de Pals, brollava una gran quantitat d´aigua carrer avall.

Els agents van comprovar que l´aigua provenia d´una finca formada per cases adossades on algú havia sostret les canonades de coure de la instal·lació d´aigua.

Una patrulla de mossos de paisà es van adreçar al lloc dels fets per tal de localitzar els presumptes autors de les sostraccions.

En una zona boscosa, amagat entre un matolls la policia va localitzar un home que duia una bossa esportiva amb diverses aixetes i utensilis de coure i metall, així com diverses eines, presumiblement emprades per cometre robatoris. Davant les evidències el van detenir.

Els mossos van constatar que 13 cases de la mateixa urbanització estaven afectades pel robatori i els hi havien sostret les aixetes exteriors de metall de sortida d´aigua.

Gràcies als indicis i vestigis, els mossos van poder relacionar el detingut amb nou robatoris amb força a les poblacions de Pals i Palafrugell.

Els mossos també van comprovar que el detingut havia realitzat diverses vendes en una empresa de Palafrugell durant el mes de gener, concretament tubs de coure i aixetes. També van comprovar que les vendes coincidien amb les dates dels robatoris.

En tots els casos els domicilis afectats de Calella de Palafrugell i Pals eren cases aparellades i es trobaven situades a la mateixa zona.

El detingut, amb antecedents, van passar el dia 3 de febrer a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d´Empordà, el qual va decretar la seva llibertat.