mantenir l'estètica del passeig actualLa remodelació del passeig Cypsele mantindrà el seu característic arbrat existent. Un moment de la presentació del projecte de remodelació, ahir al local social del Club de Tennis de Llafranc, per part de l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernàndez. Hi van assistir unes 150 persones.

Unes 150 persones van assistir ahir a l'acte de presentació del projecte de remodelació del passeig Cypsele de Llafranc, en un acte al local social del Club de Tennis Llafranc. El cost aproximat d'aquesta actuació serà de més d'1,6 milions d'euros, íntegrament finançat per l'Ajuntament de Palafrugell, sense contribucions especials, en una obra que requerirà una execució pressupostària plurianual i que es preveu que començarà a executar-se aquesta tardor, després de la temporada turística, i finalitzarà el 2017. En el pressupost 2016 es destinen 450.000 euros per a l'inici de les ?obres, i la resta anirà a càrrec del pressupost de l'any vinent.

El projecte destaca per conservar al màxim l'essència del nucli costaner, mantenint l'estètica i la tipologia de materials i vegetació del passeig actual, alterant al mínim l'atmosfera que té, segons indiquen des de l'Ajuntament de Palafrugell. D'altra banda, es milloren els aspectes de mobilitat i s'engrandeix l'espai destinat als vianants.

La redacció del projecte ha anat a càrrec de BCR Arquitectes i s'actua en la renovació del passeig tant a nivell de la superfície com del subsòl del propi passeig, a nivell de clavegueram, instal·lació d'enllumenat públic, subministrament d'aigua i altres serveis.

La remodelació engloba des de l'inici del passeig de la banda de la riera, fins a l'accés del port nàutic. La zona de la plaça del Promontori queda afectada només a l'espai comprès entre la línia d'edificacions del costat de mar i la platja. La circulació des de l'entrada del passeig fins a la plaça del Promontori serà de sentit únic amb una amplada inferior a l'actual. De la plaça fins al port es mantindrà el doble sentit per facilitar-ne l'accés. La calçada a la zona de la riera i de la plaça del Promontori estaran a un sol nivell. Pel que fa a la vegetació del passeig, es manté l'arbrat existent, característic de l'indret, i es reordenaran les zones enjardinades.

Segons l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, "és un projecte ambiciós, una aposta estratègica i que recull bona part de les aportacions fetes pels veïns i que representa una gran inversió de l'Ajuntament, que el finança en la seva totalitat".

El procés de redacció d'aquest projecte ha comptat amb la participació de la ciutadania i l'equip redactor ha recollit les principals aportacions realitzades a través de les jornades participatives.

La primera reunió va tenir lloc el 14 de febrer de 2015; mentre que en la segona, la del 25 d'abril, es van exposar, d'una banda, com anava avançant la redacció del projecte i com s'hi traslladaven les aportacions de la ciutadania fetes a la primera reunió i, de l'altra, es van debatre i es van recollir les aportacions dels assistents en relació a temes on hi havia opcions diverses.