L´estació marítima del port de Palamós s´adapta als requeriments Schengen

Comencen les obres per adequar-la com a frontera exterior Schengen amb un cost de 193.000 €

15.02.2016 | 13:50
L´estació marítima del port de Palamós s´adapta als requeriments Schengen
L´estació marítima del port de Palamós s´adapta als requeriments Schengen

Les obres d'ampliació de l'estació marítima del port de Palamós (Baix Empordà) per adaptar la instal·lació als requeriments de l'espai Schengen ja han començat. Els treballs, que tindran un cost de 193.000 euros, dotaran l'edifici de més espai -255 metres quadrats- per poder acollir els diferents controls de passatgers segons la seva procedència. Segons informa Ports de la Generalitat, l'actuació permetrà acollir els passatgers de creuers i els tripulants que vénen de fora de la UE un cop l'estat espanyol declari aquest port com a frontera exterior Schengen. Aquesta condició, molt reivindicada pel territori des de fa temps, ha de permetre dotar de major projecció internacional aquest emplaçament i al mateix temps potenciar el creixement econòmic a la zona, segons Ports. Es preveu que les obres acabin aquest abril i que tot estigui a punt per la nova temporada de creuers d'enguany.

Ports de la Generalitat ha informat en un comunicat que els treballs d'adequació de l'estació marítima del port de Palamós (Baix Empordà) per a adaptar la instal·lació als requeriments de l'espai Schengen ja han començat. Les obres consistiran en dotar l'edifici de major superfície tancada i coberta per a la futura acollida de passatgers de fora de l’espai Schengen.

La primera fase preveu ampliar l'edifici per poder acollir la segregació dels controls segons la procedència dels passatgers i també per tenir més espai per als cossos policials que realitzin aquesta vigilància. La façana serà homogènia per tal de conservar al màxim la distribució original i incorporarà una superfície porxada per a donar aixopluc als passatgers. En total, l'edifici guanyarà una superfície de 255 metres quadrats.

L'actuació, inclosa en el Pla d’inversions 2014-2017 de Ports de la Generalitat, té un cost de 193.000 euros i es preveu que estigui enllestida durant el mes d'abril per a l'inici de la temporada de creuers d'enguany.

La declaració d'espai Schengen

La incorporació de les instal·lacions portuàries empordaneses a l'espai Schengen suposaria la seva actuació com a frontera marítima exterior i, per tant, l'estada temporal a persones que pertanyen a països que no formen part de la UE. En el cas dels creuers això afectaria als passatgers i als tripulants extracomunitaris. Així, un creuer podria salpar de qualsevol país que no fos de la UE i venir directament a Palamós. De la mateixa manera, els membres de les tripulacions dels creuers que no tenen nacionalitat europea, amb el visat Schengen expedit pel port, podrien desembarcar a Palamós i accedir al territori gironí sense problemes.

Cal recordar que el territori porta reclamant aquesta declaració des de fa anys. El govern espanyol es va comprometre a fer-ho el març del 2015 durant una visita institucional del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a Palamós. En aquell moment es va dir que l'aprovació arribaria tan bon punt Ports de la Generalitat fes les obres necessàries per adequar les instal·lacions.

Des de Ports, per la seva banda, subratllen que la declaració de frontera Schengen permetrà donar projecció internacional a aquest emplaçament alhora que es "reforçarà" el sector turístic a la Costa Brava i es "potenciarà" el creixement econòmic al territori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema