Els metges de l'hospital de Palamós estan convocats aquest divendres a una votació per decidir si fan vaga per pressionar la direcció del centre en les seves reivindicacions. L'hospital comarcal compta amb uns 170 facultatius, que seran convocats a través d'un correu electrònic perquè dipositin el seu vot divendres al matí, quan s'habilitarà l'urna.

El nou model del transport sanitari urgent ha estat l'element que ha fet que el sindicat Metges de Catalunya hagi dit prou i hagi plantejat la possibilitat que els facultatius facin vaga. Però hi ha altres reivindicacions sobre la taula: que es posi un límit d'edat a les guàrdies localitzables, el preu de les guàrdies -que sigui el mateix que el de l'hora ordinària-, analitzar conjuntament amb la direcció les àrees on manca personal per garantir una milor assistència i reduir les llistes d'espera -sobretot en reumatologia, digestiu i dermatologia-, i resoldre i assignar el quart nivell professional als facultatius que es troben pendents d'avaluació des de 2014.

Des del sindicat s'ha exposat que la direcció del centre sempre ha expressat bona voluntat, però que fa anys que estan així i no se'ls resol res.