Els tres bars clausurats de Platja d´Aro reclamen judicialment 750.000 €

És l'import que demanen pels danys i perjudicis patits durant els vuit mesos que van estar precintats

17.02.2016 | 07:14

Els tres locals d'oci nocturn de Platja d'Aro que van estar clausurats durant 248 dies per ordre judicial van presentar ahir un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament del municipi després que no s'hagi pronunciat sobre la reclamació patrimonial que van presentar ja que consideren injust el precinte. L'import de la reclamació és de 750.000 euros. Els bars afectats pel tancament són el Gib's, Little Gib's i 900, del carrer de l'Església, si bé aquest darrer ja porta un altre nom perquè va ser traspassat. Segons ha explicat el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, el propietari no va poder mantenir-lo després de vuit mesos d'inactivitat.

El responsable de Fecasarm, organisme que porta la defensa dels empresaris afectats, ha afegit que veu una falta de consideració que l'Ajuntament no hagi respost la demanda de reclamació patrimonial després dels danys econòmics que va suposar la clausura dels establiments als seus propietaris. L'alcalde, Joan Giraut (CiU), ha manifestat que els locals tenen tot el dret de recórrer a la justícia però que l'Ajuntament no comparteix la reclamació.  

La clausura dels bars del carrer Església va ser del 3 de juny de 2013 al 6 de febrer de 2014, data en la qual el mateix jutjat que va ordenar el tancament va decretar-ne la reobertura ja que complien amb la normativa vigent en matèria de llicències, controls inicials i contaminació acústica. La resolució judicial que va posar fi als vuit mesos de tancament dels locals d'oci nocturn va imposar les costes als veïns denunciants, ha destacat la Fecasarm.

Quant a l'Ajuntament, els locals demandants li atribueixen que oblidés notificar una de les llicències als veïns, que oblidés aportar una llicència al jutjat i que no s'oposés al tancament ordenat pel jutjat tot i que existia una causa legal que feia impossible l'execució, ha informat Fecasarm. L'Ajuntament ara demandat no es va oposar i va procedir a executar la sentència, cosa que ha generat danys i perjudicis als locals d'oci nocturn que ara reclamen a la corporació i als veïns de forma solidària, afegeix la patronal de l'oci nocturn.

Els danys i perjudicis patits pels locals, tant de caràcter patrimonial (dany emergent i lucre cessant) com no patrimonial (dany moral), han estat valorats per un dictamen de la Universitat Autònoma de Barcelona, que els ha establert en 750.000 euros entre els tres locals. La valoració del dany moral s'ha quantificat segons tres criteris: localització en un municipi turístic i que van estar tancats a l'estiu; l'afectació a unes marques d'oci consolidades; i el temps que va durar el tancament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema