El conveni entre la Fundació Mossèn Miquel Costa de Palamós -que gestiona l'hospital de la localitat- i la Guàrdia Civil per la permuta de la caserna es va acordar a finals de l'any 2008. Des d'aleshores, però, tot segueix igual. L'alcalde i president del Patronat Fundació Hospital de Palamós, Lluís Puig, ha expressat la dificultat per tirar endavant aquell acord ja que implica el desenvolupament d'un sector urbanístic, una possibilitat complicadíssima els darrers anys i també actualment. Per aquest motiu, l'equip de govern (ERC i CiU) es planteja proposar que les dues parts renegociïn aquell conveni. Puig ha precisat que l'Ajuntament actuaria com a pont entre els responsables de l'hospital i la benemèrita.

Durant els anys 2007 i 2008 va prendre forma l'acord entre les dues parts. El conveni comportava la cessió al municipi de l'actual caserna de la Guàrdia Civil per destinar-la a usos hospitalaris ja que, com ha recordat el batlle, aquesta és l'única possibilitat de creixement que té el centre sanitari. A canvi, el cos armat rebria de la Fundació Mossèn Miquel Costa una nova caserna i 22 habitatges per als membres de la Guàrdia Civil en uns terrenys que es troben darrere de la gasolinera de Sant Joan. No obstant això, la construcció de la seu de la Guàrdia Civil a Palamós i dels habitatges per als seus agents està condicionada al desenvolupament urbanístic d'aquell sector, cosa molt complicada actualment atesa la situació que travessa el món immobiliari.

El compliment del conveni dotaria l'Hospital de Palamós d'una superfície de 12.000 metres quadrats per a la seva ampliació. En tot cas, l'any 2010, l'aleshores consellera de Salut Marina Geli va manifestar que el pla estratègic que ha de definir els terminis i actuacions de l'ampliació s'hauria de desenvolupar durant la següent dècada, que vol dir fins al 2020.