Els metges de l'Hospital de Palamós s'han pronunciat a favor de la vaga en la votació que s'ha celebrat aquest matí, convocada pel sindicat Metges de Catalunya. Dels 75 vots emesos, 52 han estat favorables a l'aturada, cosa que representa un 69,3%. Un total de 17 facultatius (el 22,6%) s'hi han oposat, mentre que hi ha hagut quatre vots en blanc i dos de nuls. Ara, el sindicat ha de complir els requeriments formals i legals per convocar la vaga, que en principi començaria amb una aturada de quatre hores el proper mes de març.

David Gràcia, delegat sindical de Metges de Catalunya al centre hospitalari palamosí, s'ha mostrat satisfet per la participació que hi ha hagut. L'Hospital de Palamós compta amb uns 170 facultatius, però considera que 75 votants "és una molt bona resposta" ja que s'ha de tenir en compte que la votació ha durat una hora, que no tots els metges estaven a l'hospital i n'hi havia que estaven al quiròfan, surtien de guàrdia o estaven destinats a un altre centre.

Metges de Catalunya té sobre la taula diferents reivindicacions que no han estat ateses els darrers anys per l'empresa que gestiona l'equipament, la Fundació Hospital de Palamós "Hi ha diàleg, però no tenim cap resposta favorable», ha dit Gràcia. Entre les demandes dels facultatius hi ha: que es posi un límit d'edat a les guàrdies localitzables, el preu de les guàrdies -que sigui el mateix que el de l'hora ordinària-, analitzar conjuntament amb la direcció les àrees on manca personal per garantir una milor assistència i reduir les llistes d'espera -sobretot en reumatologia, digestiu i dermatologia-, i resoldre i assignar el quart nivell professional als facultatius que es troben pendents d'avaluació des de 2014. El detonant que ha portat Metges de Catalunya a plantejar la vaga és la introducció del nou model de transport sanitari urgent.