L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols inverteix 250.000 euros per millorar els dipòsits i posar al dia la xarxa d'aigua potable de la ciutat. El pla, que es fa conjuntament amb l'empresa Aqualia, concessionària del servei, preveu sis actuacions. Entre les més destacades hi ha la impermeabilització i la reparació dels dos dipòsits que té el municipi, el de Cap Ducal i el de Sant Elm. L'obra del primer, que costa 75.000 euros, ja ha començat i s'enllestirà d'aquí a quatre setmanes. La del segon es farà a la tardor, un cop acabi la temporada turística. Les inversions també han permès automatitzar el sistema, a través d'un programa informàtic, que detecta les incidències en temps real. Abans, era un operari qui havia d'anar cada matí revisant punt per punt per comprovar que tot estigués correcte.

El paquet d'obres de millora a la xarxa d'aigua potable de Sant Feliu de Guíxols es va engegar a finals de l'any passat. En total, preveu inversions per valor de 250.000 euros, que l'ajuntament paga a través del cànon en concepte de millora que preveu la concessió amb Aqualia. De totes les actuacions, les dues més rellevants són la reparació dels dipòsits que hi ha a la ciutat. El primer es troba a la Volta de l'Ametller -al costat de l'edifici Cap Ducal- i el segon a Sant Elm. El dipòsit de Cap Ducal, que costen 75.000 euros, té més de mig segle, pateix filtracions i té esquerdes. El que s'hi farà serà segellar-lo amb un capa impermeabilitzadora i reparar-ne l'estructura. Mentre durin els treballs, però, els usuaris no notaran cap tall en el subministrament, perquè s'ha instal·lat un dipòsit provisional a la zona.

Precisament, aquest també serà el que es farà servir per a la reparació del de Sant Elm. Això, però, no arribarà fins a la propera tardor (la previsió és que l'obra es faci al novembre).