Alcaldes i regidors de la comarca van assistir ahir a dues sessions informatives sobre el nou model del transport sanitari urgent a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà. Primer, van fer la seva exposició representants sindicals dels sanitaris i, posteriorment, va ser el torn dels responsables del Sistema d'Emergències Mèdiques. Els representants sindicals van reclamar als batlles que no permetin que retallin recursos d'aquest transport sanitari ja que, a més de l'ambulància de suport vital bàsic que ha perdut la Bisbal d'Empordà en horari nocturn, també està previst que a l'estiu desaparegui l'ambulància de reforç diürna de Palafrugell i la nocturna de l'Estartit.

El metge del transport sanitari urgent i representant sindical a l'Hospital de Palamós, David Gràcia, i els altres representants sindicals i de la Plataforma d'Usuaris de la Sanitat van exposar als representants polítics que no només existeix la problemàtica del nou model que separa el binomi del metge i infermer, sinó que van qüestionar que la central del Vehicle d'Intervenció Ràpida -que porta metge, però no infermer- sigui a la Bisbal d'Empordà ja que queda allunyat de les poblacions on hi ha més assistències com són Palafrugell, Palamós o Sant Feliu de Guíxols. Van apel·lar als alcaldes a lluitar per mantenir les ambulàncies que hi ha actualment i van defensar que el VIR hauria de ser un reforç als mitjans que hi havia fins fa un mes.

A la sortida de la reunió, un dels assistents, l'alcalde de Palafrugell Juli Fernández, va manifestar que no podia entrar a comentar aspectes tècnics, però sí que va expressar preocupació pel temps de resposta de les ambulàncies i per la pèrdua del vehicle de reforç a l'estiu. També es va manifestar a l'expectativa de com funcionarà el model, ja que només fa un mes que s'aplica.