El temps està empitjorant i això complica la recerca del pescador desaparegut des d'aquest diumenge a la zona d'Aigua Xelida de Palafrugell (Baix Empordà). La tramuntana ha fet embravir el mar, cosa que impedeix a l'embarcació dels Bombers ?una Zodiac- poder-se apropar a les roques. I de retruc també fa que des de l'aire, on un helicòpter està pentinant aquesta part del litoral de la Costa Brava, també es perdi visibilitat. De moment, els equips de rescat continuen centrant els esforços a l'àrea compresa entre la cala i Tamariu, perquè el vent bufa de sud, i intenten pentinar el litoral des de terra, resseguint els penya-segats i camins de ronda. A mesura que avança el dia, la tramuntana s'ha anat reforçant i això suposa una dificultat afegida a la recerca del pescador desaparegut.

Els Bombers han aconseguit posar-se a l'aigua amb una embarcació, tipus Zodiac, que permet acostar-se al litoral (ja que la Sirius de Salvament Marítim no ho pot fer, a conseqüència de les onades).Tot i això, però, des d'aquesta llanxa pneumàtica els Bombers tampoc poden arriscar-se a anar arran dels penya-segats. "Per desgràcia, l'estat del mar empitjora i això ens limita molt la recerca; aquest cop, el temps no ens acompanya gens", explica el sotscap de guàrdia dels Bombers de Girona, Josep Blanché.De retruc, els cops de tramuntana també comprometen la recerca des de l'aire.

L'helicòpter continua fent passades, però com que el mar està arrissat, "això també impedeix que hi hagi bona visibilitat, perquè l'aigua es reflexa", precisa el sotscap. De moment, els esforços se centren en buscar alguna pista del pescador desaparegut des de terra. Una trentena d'efectius dels Bombers, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil van resseguint els camins de ronda i s'acosten tot allò que poden als penya-segats. "Hi ha punts on podem accedir i d'altres que no, però no deixarem d'anar-hi intentant", explica Blanché. L'àrea de recerca del pescador desaparegut s'estén des de la punta des Bancs, a tocar d'Aigua Xelida, i des d'aquí cap al sud seguint la direcció del vent (en direcció a Tamariu i el far de Sant Sebastià).

Precisament, va ser en aquest cap de roca, el de la punta des Bancs, on aquesta passada nit es van localitzar els aparells de pesca del desaparegut (dues canyes i la caixa d'esquers). Avui al matí, durant la recerca, s'han trobat altres canyes i una mena de drap en un penya-segat proper, però ja s'ha descartat que pertanyin al desaparegut.

L'home, que té 43 anys i és de Barcelona, va desaparèixer aquest diumenge. Va aparcar el seu cotxe al final del camí asfaltat que porta a Aigua Xelida i, des d'ahir al matí, la seva família no n'ha sabut res més. Desaparegut des del matí "L'últim cop que van parlar amb ell per telèfon va ser al matí; després, li van enviar whatsapp, però ja no van rebre la confirmació de lectura", ha indicat el sotscap de guàrdia dels Bombers. En un principi, la família no es va estranyar, perquè que d'entrada no respongués els missatges, precisa Blanché, "ja era habitual en ell".

Va ser quan van anar passant les hores i va arribar el capvespre quan els familiars del pescador es van angoixar i en van denunciar la desaparició. El dispositiu de recerca va iniciar-se a primera hora de la nit, es va allargar durant la matinada i aquest matí s'ha tornat a reprendre. "Per desgràcia, encara no sabem res, però nosaltres continuarem mantenint la recerca, tot i les limitacions del temps", ha subratllat el sotscap de guàrdia dels Bombers de Girona. De moment, però, el gruix dels esforços es continuaran centrant en pentinar aquesta part de la Costa Brava des de terra. "Els submarinistes només s'activaran si apareix algun indici més, perquè d'entrada hi ha perill per a la seva integritat física", ha conclòs Josep Blanché.