L'agressió sexual a una jove en un bar de Sant Antoni de Calonge el 15 de març de 2014 no quedarà impune. El culpable, Marc Bayascas Hernández, va acceptar ahir els fets aconseguint així un pacte amb la fiscalía i l'acusació particular que el condemna a dos anys de presó -que no haurà de complir en mancar d'antecedents- i a dos anys de llibertat vigilada -que si complirà-.

La vista pel pacte es va celebrar al Jutjat Penal número 2 de Girona després que l'advocada de l'acusació particular, Maria Dolors Sala, el ministeri fiscal i la defensa -Joana Alsina- arribessin a un acord sobre la condemna, la responsabilitat civil a satisfer i la indemnització pels danys morals que ha patit la víctima.

Els fets

Tal com ja van recollir les acusacions -pública i particular- en els seus escrits de conclusions provisionals, el fets van ocórrer en un establiment de Sant Antoni de Calonge on la víctima havia anat a veure un partit del Reial Madrid amb la seva parella. En un moment donat, va agafar la clau del servei i va absentar-se un moment. No obstant, quan ja havia tancat el llum i es disposava a sortir per tornar amb la seva parella, l'acusat se li va tirar a sobre, li va començar a tocar els pits i li va dir que si calia agafés els 1.000 euros que tenia dins la cartera.

La noia va resistir-se a ser tancada dins el lavabo aferrant-se amb força al marc de la porta mentre el seu agressor intentava tancar-la. Els crits van alertar a tot el local i de seguida va arribar una cambrera, la parella de la víctima i més persones que van evitar l'agressió.