Una mossa es querella contra Afers Interns per prevaricació i danys morals

02.03.2016 | 07:24

Una agent dels Mossos d'Esquadra ha interposat una querella als jutjats contra la Divisió d'Afers Interns per prevaricació i danys morals. La policia, que treballa a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, té damunt la taula una sanció de quatre mesos sense sou ni feina. Segons la querella, Afers Interns ha actuat de manera «arbitrària» a l'hora d'imposar-li la sanció i durant tot el procés li ha «menyspreat els drets». L'advocat de l'agent demana al jutjat que obri una investigació pels delictes de prevaricació i contra la integritat moral, perquè la agent -que és delegada sindical- ha patit «assetjament» i ha hagut de suportar «mofes i befes» dels seus companys.
L'agent treballa al sector de Trànsit de Sant Feliu. Afronta quatre mesos de suspensió de sou i feina perquè, segons ha resolt la Divisió d'Afers Interns (DAI), ha comès dues faltes greus: el 28 d'abril i l'1 d'abril de l'any passat per alçar la veu a un sergent i, «de forma irrespectuosa», li va «exigir» un cotxe patrulla per anar a fer una classe d'educació viària a Palamós; i l'altre perquè «va incomplir ordres» i es va quedar a comissaria en comptes d'anar a fer un control d'alcoholèmia a la C-66.
L'afectada, que és delegada del sindicat CAT, atribueix els expedients a una «persecució» en contra seva. L'agent afirma ser «víctima» del seus superiors. No entén per què se li va negar disposar d'un cotxe patrulla, que necessitava per fer la classe. També sosté que el dia del control ningú li va dir que fos «d'obligat compliment», i que es va quedar a comissaria redactant una nota informativa sobre l'enfrontament amb el sergent. L'agent creu que la sanció és desproporcionada, per això ha decidit portar Afers Interns als tribunals. Ha presentat una querella per delictes de prevaricació i contra la integritat moral contra els instructors dels seus expedients.
L'agent sosté que durant el procés administratiu, se li van denegar de manera «sistemàtica» peticions que va fer com que els expedients es traduïssin al castellà perquè el seu advocat és de Màlaga. A més, subratlla que tampoc s'han atès les peticions de notificació i que només s'ha rebut «un silenci menyspreable» com a resposta. Per tot plegat, la querella conclou que Afers Interns ha «prevaricat de manera grollera» a l'hora d'imposar les sancions i que la suspensió de sou i feina es va dictar «sabent que contradeia de manera clamorosa i evident allò ajustat a dret».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema