Una agent dels Mossos d'Esquadra ha interposat una querella als jutjats contra la Divisió d'Afers Interns per prevaricació i danys morals. La policia, que treballa a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, té damunt la taula una sanció de quatre mesos sense sou ni feina. Segons la querella, Afers Interns ha actuat de manera «arbitrària» a l'hora d'imposar-li la sanció i durant tot el procés li ha «menyspreat els drets». L'advocat de l'agent demana al jutjat que obri una investigació pels delictes de prevaricació i contra la integritat moral, perquè la agent -que és delegada sindical- ha patit «assetjament» i ha hagut de suportar «mofes i befes» dels seus companys.

L'agent treballa al sector de Trànsit de Sant Feliu. Afronta quatre mesos de suspensió de sou i feina perquè, segons ha resolt la Divisió d'Afers Interns (DAI), ha comès dues faltes greus: el 28 d'abril i l'1 d'abril de l'any passat per alçar la veu a un sergent i, «de forma irrespectuosa», li va «exigir» un cotxe patrulla per anar a fer una classe d'educació viària a Palamós; i l'altre perquè «va incomplir ordres» i es va quedar a comissaria en comptes d'anar a fer un control d'alcoholèmia a la C-66.

L'afectada, que és delegada del sindicat CAT, atribueix els expedients a una «persecució» en contra seva. L'agent afirma ser «víctima» del seus superiors. No entén per què se li va negar disposar d'un cotxe patrulla, que necessitava per fer la classe. També sosté que el dia del control ningú li va dir que fos «d'obligat compliment», i que es va quedar a comissaria redactant una nota informativa sobre l'enfrontament amb el sergent. L'agent creu que la sanció és desproporcionada, per això ha decidit portar Afers Interns als tribunals. Ha presentat una querella per delictes de prevaricació i contra la integritat moral contra els instructors dels seus expedients.

L'agent sosté que durant el procés administratiu, se li van denegar de manera «sistemàtica» peticions que va fer com que els expedients es traduïssin al castellà perquè el seu advocat és de Màlaga. A més, subratlla que tampoc s'han atès les peticions de notificació i que només s'ha rebut «un silenci menyspreable» com a resposta. Per tot plegat, la querella conclou que Afers Interns ha «prevaricat de manera grollera» a l'hora d'imposar les sancions i que la suspensió de sou i feina es va dictar «sabent que contradeia de manera clamorosa i evident allò ajustat a dret».