L'àrea de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va tancar aquest dimarts el parc infantil del carrer Hériz per la presència de la processionària. La regidora de l'àrea, Laura Aiguaviva, va comentar ahir que la previsió es reobrir-lo avui un cop s'hagi comprovat que no queda cap exemplar d'aquest insecte. Aquesta és la segona ocasió en què l'Ajuntament ganxó ha tancat aquest espai per la presència d'aquesta plaga, cosa que exemplifica la presència que té a la ciutat -l'anterior, va ser fa dos caps de setmana i, ara, hi ha rebrotat-.

Aiguaviva va explicar que malgrat que l'Ajuntament revisa cada dia els espais públics en presència d'aquesta eruga, en aquest parc infantil hi ha reaparegut. La regidora va comentar que ahir es van retirar dues bosses de processionària dels pins, es va fer el tractament per a la seva eliminació i es va repassar el terra del parc per retirar els exemplars que podia haver-hi. Avui, els operaris revisaran de nou l'espai per descartar-ne més presència. Si l'actuació és positiva, l'Ajuntament reobrirà el parc.

La presència de processionària s'ha disparat arreu del territori a conseqüència de la calidesa de les temperatures de l'hivern. A Sant Feliu, l'Ajuntament fa unes tres setmanes que actua en l'arbrat dels llocs públics on s'ha detectat l'eruga. Segons fonts municipals, les actuacions s'han centrat en una dotzena d'espais, en alguns dels quals s'ha detectat la processionària per primera vegada.

L'Ajuntament ganxó ha informat que les dues empreses encarregades del manteniment de parcs, jardins i arbrats treballen amb aquesta situació i, sempre, actuen intentant evitar molèsties als veïns. És un procés que requereix el seu temps perquè primer es tracta d'eliminar les bosses, repassar l'arbrat i veure si han quedat restes. A més, de nit, es ruixa amb un producte químic totalment homologat per a parcs i jardins per evitar molèsties als veïns de la zona afectada.