L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tancat un aparcament públic que hi havia al carrer Sant Agustí de la localitat, a tocar de la plaça Pintor Mascort. Aquesta decisió ha aixecat la queixa d'alguns comerciants d'aquesta cèntrica zona de Torroella i també del grup municipal de COET, a l'oposició al consistori. Els dos reclamen que es torni a habilitar perquè donava servei i el partit polític apunta que s'ha d'analitzar les mancances que hi ha d'aparcament al centre de la vila. La mesura l'ha justificat l'alcalde Jordi Cordon dins d'un Pla de Mobilitat Sostenible que vol desenvolupar l'Ajuntament i que, pel casc antic de Torroella, projecta una situació final similar a la del barri vell de Girona, de manera que al final l'accés de vehicles només estigui permès a veïns, comerciants i serveis.

Un dels comerciants del sector ha explicat que aquest terreny es va habilitar com a aparcament -amb una quinzena de places- el maig de 2013 i donava un bon servei rotatori per a clients del centre, però dijous de la setmana passada l'Ajuntament el va tancar. Aquest comerciant ha lamentat la decisió de l'Ajuntament i ha anunciat una recollida de firmes perquè es reobri. Per COET, Gregori Sarquella ha exposat que ells el van reclamar el passat mandat i que, si bé es va obrir, no va ser en les condicions més adequades, per la qual cosa creu que l'Ajuntament hauria de condicionar-lo millor, alhora que s'estudiï la situació de l'aparcament al centre.

La intenció de l'equip de govern (CiU i ERC-Junts) apunta cap a un altre costat. Cordon ha negat que el tancament respongui a queixes dels veïns ja que, afirma, n'hi ha hagut abans de l'aparcament com quan estava en funcionament. La mesura, ha afegit, respon a la voluntat de reduir el nombre de vehicles al centre dins del citat Pla de Mobilitat, que també comportarà canviar el sentit de circulació del carrer Pintor Gimeno.