L'exdirectora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell ha reconegut que es va embutxacar 4.300 euros dels comptes de l'escola i, d'aquesta manera, ha evitat el judici amb jurat popular. Amb aquesta confessió, la secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat Juana Peña a un any i un dia de presó per un delicte de malversació de diners públics. Com que no té antecedents, no haurà de complir la pena de presó. El desfalc es remunta al 5 de desembre del 2014, quan Peña es va prevaler del seu càrrec per utilitzar les claus bancàries d'accés als comptes de l'escola i fer-se una transferència. Un cop destapat el cas, la condemnada va tornar tots els diners en tres pagaments diferents.

Amb un concís «sí, senyoria», l'exdirectora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell va admetre ahir que es va aprofitar del seu càrrec per apropiar-se de 4.300 euros de l'escola. L'acord al qual van arribar la fiscalia i la defensa va evitar el judici amb jurat popular.

Segons va reconèixer l'ara condemnada, el desembre del 2014 treballava de directora del Centre de Formació d'Adults de Palafrugell com a funcionària del Departament d'Ensenyament. El matí del dia 5, va utilitzar les claus d'accés al compte bancari de l'escola i es va fer una transferència a un compte seu de 4.300 euros.

El desfalc es va descobrir uns dies després. En concret, el dia 12 de desembre la cap d'estudis de l'escola va parlar amb la secretària i li va explicar una actitud que li havia semblat estranya de la directora: li va relatar que el 4 de desembre -el dia abans de la transferència bancària- la directora li havia dit que el seu fill s'havia trencat una dent i necessitava 1.800 euros per al dentista. També li va explicitar que ho agafaria del compte de l'escola. La cap d'estudis la va reprendre i li va dir que això no ho podia fer.

Després de saber el contingut de la conversa, la secretària va decidir revisar els comptes de l'escola d'adults. Quan ho va fer, va detectar el traspàs de 4.300 euros a un compte titularitat de la directora. Aleshores, la secretària ho va posar en coneixement del Departament d'Ensenyament.

Descoberta, l'acusada va confessar. Va assegurar que estava desesperada i que va agafar els diners amb la intenció de tornar-los, cosa que va fer amb tres transferències bancàries fetes el 29 de desembre del 2014, el 16 de gener del 2015 i el 28 de gener del 2015. Però això no va evitar que la processessin per un delicte de malversació de diners públics.

Peña s'enfrontava inicialment a una pena d'un any i 10 mesos de presó. Pel tipus de delicte, el cas s'havia de jutjar per la via del jurat popular a l'Audiència de Girona. Fi

L'Audiència de Girona condemnat Peña a un any i un dia de presó per malversació de diners públics. A més, la inhabilita durant tres anys i un dia per a l'exercici de càrrec o feina pública. Com que la dona no té antecedents, no haurà d'entrar a presó amb la condició que no delinqueixi durant els pròxims dos anys.