L'Ajuntament de Palamós té previst obrir una clínica dental solidària per a persones sense recursos, en situacions de vulnerabilitat o precarietat socioeconòmica, que no poden assumir el cost d'un tractament odontològic privat. El consistori hi està treballant i encara no hi ha un calendari tancat, tot i que ja disposen d'una desena de dentistes que s'han compromès a visitar els pacients voluntàriament i de forma altruista.

La idea va sorgir l'any passat arran d'una moció que va proposar el grup municipal del PSC després que els serveis socials municipis detectessin aquesta necessitat. De moment, l'equip de govern ha demanat informació i assessorament a Somriures Solidaris de Girona, la primera clínica d'aquestes característiques a totes les comarques gironines, i que han agafat de referent. «Estem parlant amb els professionals i mirant com es pot coordinar la derivació dels pacients des de serveis socials; ens trobem en fase de treball», ha explicat la regidora d'Acció Social, Natàlia Casellas.

El calendari encara no està tancat i no hi ha data per l'obertura. No obstant això, hi estan treballant, és un projecte que compta amb el suport de la ciutadania i, de moment, ja estan analitzant possibles emplaçaments municipals per ubicar-hi aquestes noves instal·lacions. La idea que tenien al principi era que els pacients es dirigissin a les clíniques dels dentistes col·laboradors personalment segons les característiques del problema que patissin. No obstant això, per evitar complicacions, han decidit seguir l'exemple de la clínica gironina i buscar un espai «neutre» per poder atendre i unificar el servei, tal com ha explicat la regidora d'Acció Social de Palamós.