L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar ahir en un ple extraordinari demanar a la Generalitat una pròrroga per a l'execució del Pla de Barris del Puig i de l'Eixample de Llevant. També va aprovar les bases per a la concessió de subvencions en el marc d'aquest Pla de Barris i que estan destinades a la rehabilitació, millores i modernització, o reobertura d'establiments comercials en aquest àmbit. Finalment, es va acceptar la renúncia a l'acta de regidor de l'exalcalde Joan Alfons Albó, la qual s'enviarà a la Junta Electoral perquè el grup municipal de CiU pugui incorporar la seva substituta.

El regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, va explicar que des que es va iniciar el Pla de Barris s'han executat actuacions per valor de 2.636.141,43 euros, de manera que en resten uns tres milions per completar el projecte. Com que la Generalitat no ha aportat un euro de la meitat del pressupost que li pertoca l'Ajuntament ha hagut de reduir el ritme d'execució i, per aquest motiu, demana una pròrroga fins el 2018. En la sol·licitud, hi afegeix redistribuir aquests tres milions d'euros pendents amb la inclusió d'actuacions a la plaça de l'Abric, la plaça del Nord i al carrer Santa Magdalena.

Quant a les subvencions per als establiments comercials, l'Ajuntament ganxó destinarà 100.000 euros a la convocatòria d'enguany -50.000 corresponen a les de l'any passat, que no es van convocar- i 50.000 més corresponents a les del 2017, va informar el regidor d'Urbanisme.