Un rètol a l'accés a la instal·lació adverteix que la responsabilitat de l'ús recau en l'usuari. Si fa no fa com aquell que accedeix a una carretera. Però una carretera abans de ser construïda ha passat diferents tràmits (estudi d'impacte ambiental, exposició pública, etc.) i obtingut diferents permisos administratius. Ha d'estar correctament senyalitzada i mantinguda. S'hi accedeix amb vehicles que compleixen diferents normatives i inclouen diversos elements de seguretat. L'usuari ha d'haver obtingut una acreditació mínima del seu estat físic i dels seus coneixements teòrics i pràctics d'ús i haver subscrit una assegurança. A més, hi ha qui s'encarrega de vetllar perquè tot es compleixi. Aquesta via, té algun permís emès per alguna administració? Ha de complir amb alguna mesura de seguretat? Els usuaris, han de tenir uns coneixements i una preparació física mínims? Hi ha algun responsable de vetllar per una seguretat bàsica (aforament màxim, ús en condicions ambientals desfavorables, etc.)?

Alguna cosa falla quan ja hi han perdut la vida dues persones i, el passat dijous (04/03/16), una altra hagué de ser rescatada en helicòpter. A més, el brogit de l'aparell foragità els ocells que en aquell moment estaven en ple procés de cria. Gavians apart, que poden anar a criar als tranquils terrats i teulats de la vila, es va foragitar una parella de corb marí emplomallat i, probablement, una altra de xoriguer comú. Ambdues espècies estrictament (i teòricament) protegides. De fet, gràcies a la primera, aquest tram de costa està (teòricament) protegit.

Per fi, els veïns de la zona, farts de molèsties de tota mena, han endegat una recollida de signatures (change.org) contra aquesta infraestructura.

Si la responsabilitat d'ús és de l'usuari, de qui és la de la instal·lació? D'algun particular? De l'Ajuntament? De la Generalitat? Qui es responsabilitzarà si falla un ancoratge o un cable? I qui es responsabilitzarà del fracàs reproductiu d'espècies protegides a un lloc protegit?