L'alcalde, Juli Fernández, ha assegurat que el projecte autoritzat preveu un minaret i de dimensions més reduïdes i no dos, tal com proposaven inicialment els impulsors. Per això, l'ajuntament inspeccionarà les obres per comprovar que realment es compleix amb el que s'ha autoritzat. L'origen del conflicte és la maqueta difosa per l'arquitecte, que inclou els dos minarets i una cúpula. "No entenem que es faci pública una maqueta que no s'ajusta a la llicència concedida", ha afirmat l'alcalde. La difusió de la imatge de la maqueta final de la mesquita que la comunitat musulmana està construint a Palafrugell (Baix Empordà) ha encès les alertes de l'Ajuntament de la població.

El motiu és que, segons explica Juli Fernández, no es correspon al projecte final aprovat sinó que és la primera proposta presentada. Segons aquesta maqueta, difosa pel despatx d'arquitectes AFM de Palafrugell, l'edifici té alguns dels elements típics de les mesquites: una cúpula al centre, dos minarets als extrems coronats per la mitja lluna, fonts de purificació, moltes vidrieres i un gran pati que l'envolta. "Aquesta maqueta que surt als mitjans de comunicació no s'ajusta amb el projecte presentat a l'ajuntament ni amb la llicència donada", ha afirmat l'alcalde de Palafrugell.

Juli Fernández ha explicat que aquest era el projecte inicial però va patir modificacions fins a rebre el vistiplau final. Per exemple, tindrà només un minaret i de dimensions més reduïdes i, a més, la façana serà més neutra.L'alcalde ha anunciat que seguiran amb atenció el desenvolupament de les obres per assegurar que el que s'acaba executant és el projecte aprovat i amb llicència d'obres. "El que farem és comprovar que l'execució de les obres s'ajusta a la llicència, que contempla un sol minaret de dimensions més reduïdes", ha explicat Fernández.Les obres que s'estan executant fins al moment sí que s'ajusten als permisos però Fernández ja avança que demanaran informació i no descarta aturar les obres si detecten algun incompliment.

"No entenem com és que es fa pública una maqueta que no s'ajusta a la llicència, això l'únic que fa és generar confusió", ha conclòs l'alcalde.La comunitat musulmana té previst inaugurar la nova mesquita a l'estiu.