Policies les 24 hores del dia i que són com el «el metge de capçalera»

Sant Feliu celebra la diada dels seus agents locals i l´inspector recorda el paper determinant en la lluita antiterrorista

09.03.2016 | 16:44
Policies les 24 hores del dia i que són com el «el metge de capçalera»
Policies les 24 hores del dia i que són com el «el metge de capçalera»

Un policia ho és les 24 hores i això els agents locals de Sant Feliu de Guíxols ho tenen clar. Mostra d´això són algunes de les condecoracions i diplomes que van rebre ahir durant la Diada de la Policia Local. Una de les condecoracions que mostra més aquest esperit de compromís amb la ciutadania és la creu de Plata. La va rebre l´agent de la Policia Local de Sant Feliu David Andújar Guzmán. El motiu: l´any passat, mentre estava fora de servei, va salvar un home que es trobava en estat de parada cardiorespiratòria i li va fer maniobres de reanimació. Gràcies a l´actuació de l´agent va poder remuntar.

Una altra mostra de la feina dels agents que es mobilitzen quan es troben amb un succés és el que va merèixer la creu de Bronze al mèrit policial. La va rebre un policia local, Ivan Ejarque López, per la seva tasca d´educació viària a les escoles de Sant Feliu de Guíxols i per l´actuació en un incendi d´un immoble estant fora de servei.

Aquestes són dues mostres de la feina dels policies que, en paraules del cap de la Policia Local, l´inspector Josep Miñarro, són «el metge de capçalera, el generalista que intervé en un primer nivell, que tracta la urgència i resol les situacions en primer terme». I és que els agents locals s´han convertit en determinants com a informadors per afrontar la lluita antiterrorista. Com va dir Miñarro, «no pot ser d´una altra manera, els policies locals coneixem la ciutat, els problemes de la ciutadania, les misèries i virtuts, som propers».

Durant la Diada també va destacar la col·laboració amb els altres cossos de seguretat i serveis d´emergència. Va rebre una medalla de bronze el sergent en cap de la Policia Local de Santa Cristina d´Aro, el sergent Andrés Gil, per la col·laboració. També va recaure la creu de bronze en diversos policies locals i agents de la Policia Nacional per l´operació Bahía que va suposar un gran comís de drogues, vehicles d´alta gamma i arrestats, entre altres. Agents de la Guàrdia Civil van rebre el mateix guardó per una operació contra una banda de lladres de coure. I caporals i efectius dels Mossos, per la seva col·laboració en trànsit.

A banda, l´inspector va exposar les dades policials del 2015. Són destacables els serveis de seguretat ciutadana, com ara en 223 furts i robatoris i 37 per amenaces i coaccions, entre altres. Unes actuacions que van suposar 31 detinguts. Com a policies de trànsit van fer 5.490 actuacions –de les quals 2.604 són proteccions a centres escolars–, 1.260 denúncies de trànsit i 313 intervencions en accidents de trànsit. Un d´ells va resultar amb un mort.

En l´acte, l´alcalde Carles Motas i el regidor de Policia Jordi Vilà van lloar la feina dels agents i van dir que aposten per la modernització del cos i per noves places a causa de l´envelliment de la plantilla. Ahir, durant les condecoracions, se´n va lliurar una als agents que porten 30 anys de servei, entre els quals hi havia el cap del cos.

Rectificació

En una versió anterior d'aquest article s'afirmava en el primer paràgraf que el home salvat en parada cardiorespiratòria era "d'edat avançada". Aquesta precisió s'ha retirat per voluntat del cos de policia de Sant Feliu de Guíxols.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema