L'Ajuntament de Palafrugell insta a les principals entitats financeres (i, si escau, a les societats gestores del seu patrimoni) perquè portin a terme el pagament dins de termini de les quotes de les comunitats de veïns en aquells edificis dels quals en siguin propietaris. D'aquesta manera, el consistori fa avinent el malestar que provoca en els veïns afectats les situacions d'impagament, i la voluntat d'aquest Ajuntament de valorar aquest fet en les seves relacions amb les entitats financeres.

La demora en el pagament de les quotes de les comunitats de veïns de les entitats financeres o bé de les societats que gestionen el patrimoni d'aquestes ha estat objecte de nombrosos debats i queixes tant a la Mesa d'Habitatge com en altres òrgans de participació de l'Ajuntament de Palafrugell.

Aquesta situació provoca situacions injustes en les comunitats que es veuen obligades a efectuar gestions de tot tipus per cobrar les quotes acumulades i fins i tot a haver de realitzar reclamacions judicials, han informat des de l'Ajuntament.