Pals redueix les contribucions a Mas Tomasí al 85%

Els veïns, que s'havien queixat per haver de pagar el 90% de l'obra, volen abonar el 75%

14.03.2016 | 07:14
L´asfaltatge en un dels carrers pendents d´urbanitzar a Mas Tomasí.
L´asfaltatge en un dels carrers pendents d´urbanitzar a Mas Tomasí.

L'equip de govern de Pals (Junts per Pals i CiU) va aprovar en el ple d'aquest dijous reduir el percentatge de les contribucions especials que els veïns de la fase VI-a del Mas Tomasí hauran de pagar per les obres d'urbanització del sector. D'aquesta manera, els veïns afectats hauran de fer front a un 85% de l'import de l'obra, mentre que inicialment s'havia aprovat que fos el 90%. La disminució per als veïns suposa l'increment de l'aportació municipal, que passarà del 10 al 15%. Els grups de l'oposició, Compromís amb Pals i el PSC, hi van votar en contra i van insistir en el greuge comparatiu que suposa per als veïns d'aquesta fase -i les altres pendents V-b i VI-b- el fet que hagin de fer front al 85% de l'import quan en les anteriors havien pagat el 75%. L'import previst de l'obra de la VI-a és de 641.417,83 euros. El canvi en els percentatges comportarà una nova exposició pública de les contribucions, va concretar l'alcaldessa Sílvia Monar.

S'obrirà, doncs, una nova oportunitat perquè els veïns afectats puguin presentar al·legacions. Monar va explicar que les presentades durant el primer període havien estat desestimades perquè demanaven que es reduís l'aportació dels propietaris de les finques a un 75%, cosa que l'equip de govern rebutjava i rebutja. L'alcadessa va exposar que el canvi en els percentatges que es va aprovar en aquest darrer ple respon a un increment de l'aportació municipal en uns 30.000 euros. Monar va concretar que aquests diners estaven pressupostats per fer una rotonda als Masos de Pals, però finalment no s'executarà perquè la Generalitat no aportarà els diners que hi tenia compromesos a través del PUOSC. D'aquesta manera, l'equip de govern va decidir traslladar els diners que l'Ajuntament aportava a la rotonda a les obres d'urbanització del Mas Tomasí.

El descens, però, no és suficient ni per als veïns ni per als grups municipals de l'oposició, ja que consideren que la decisió és més política que no pas econòmica. En aquest sentit, la Cristina, una de les veïnes afectades i que ja havia manifestat el seu malestar pel canvi en els percentatges, va recordar ahir que ni en els pitjors moments de la crisi econòmica l'Ajuntament va tocar el percentatges del 75% per als veïns i el 25% per a l'Ajuntament. A més, considera que la divisió de les fases d'execució de la urbanització va en contra dels interessos dels propietaris.

Monar, però, insisteix en els arguments que ja va donar el passat mes de gener: «No es pot tirar endavant amb les condicions amb què es va fer la urbanització fa deu anys». El gener, l'alcaldessa també va precisar que entre el 2002 i el 2015, l'Ajuntament ha destinat 4,5 milions d'euros a urbanitzar Mas Tomasí, import que ha impedit afrontar altres inversions que també eren necessàries per al poble.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema