Els Mossos d'Esquadra han detingut tres menors veïns de Palafrugell (Baix Empordà) com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. La detenció es va produir el 22 de febrer però el robatori va ser la nit abans. Els detinguts van entrar a un domicili de Palafrugell accedint al balcó per escalament i es van endur dues bicicletes i un patinet.

Els propietaris van denunciar el robatori i van alertar que almenys un dels objectes sostrets podria estar a la venda en una coneguda aplicació de mòbil de compra i venda de productes. Després d'una investigació, els mossos van fer-se passar per potencials compradors d'una de les bicicletes i van poder enxampar dos dels joves implicats. Un tercer va ser detingut a casa seva per haver participat també en el robatori. Arran de la denúncia dels propietaris, la policia va començar un seguiment dels objectes a través d'aquesta aplicació de mòbil de compra venda d'objectes i van descobrir que els venedors eren dos menors.

Venien tot el material robat al domicili de Palafrugell el 21 de febrer passat. Uns agents es van fer passar per compradors potencials d'una de les bicicletes i van quedar amb els joves. Mentre observaven com els joves arribaven al punt convingut, van veure que es dirigien cap a una antiga casa en ruïnes. Allà van veure que guardaven les dues bicicletes i el patinet sostrets. Seguidament, els policies van identificar els dos nois i els van detenir com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.

Després d'estudiar les diferents proves els investigadors van identificar un tercer menor que hauria participat en els fets i el van detenir a casa seva, també a Palafrugell. Els objectes van ser recuperats i lliurats als seus legítims propietaris. Els menors detinguts, de nacionalitat marroquina i veïns de Palafrugell, van ser lliurats als seus tutors legals i declararan davant de la fiscalia de menors quan siguin requerits.

Els mossos recomanen que quan es compra una bicicleta de segona mà, cal demanar al venedor un contracte o una factura de compra. També es pot identificar la bicicleta anotant el número de bastidor que es troba situat al quadre de la bicicleta, normalment sota la caixa del pedaler i anotar-lo en llocs com ara al telèfon mòbil o al casc, per disposar-ne en cas de sostracció.