Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 22 de febrer a Palafrugell tres menors de nacionalitat marroquina i veïns de Palafrugell com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. Els fets es remunten a la nit del 20 al 21 de febrer a un domicili de Palafrugell on, després d'accedir al balcó escalant, els autors es van endur dues bicicletes i un patinet. Els propietaris van denunciar el robatori als Mossos i van alertar que almenys un dels objectes podria estar a la venda en una aplicació de mòbil de compra i venda de productes, va explicar la policia autonòmica.

Els agents van fer un seguiment dels objectes i van esbrinar que eren dos menors els que venien la totalitat de la mercaderia sostreta. Per això van quedar amb ells fent-se passar per possibles compradors d'una de les bicicletes.

A la cita de la transacció, els Mossos van observar els menors que arribaven al punt convingut i van veure que es dirigien a una antiga casa en ruïnes. Allí van veure que guardaven les dues bicicletes i el patinet sostrets. En aquest moment els policies van identificar els dos nois i els van detenir, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. Després d'estudiar les diferents proves els investigadors van identificar un tercer menor que hauria participat en els fets i el van detenir a casa seva, a Palafrugell. Els objectes van ser recuperats i entregats als seus legítims propietaris. Els menors van ser lliurats als seus tutors legals i declararan davant de la fiscalia de menors quan siguin requerits.

Els Mossos recomanen, quan es compra una bicicleta de segona mà, demanar al venedor un contracte o una factura de compra. També és molt recomanable identificar la bicicleta anotant el número de bastidor.