La manca d'un testimoni clau per a l'acusació i la defensa va obligar ahir a suspendre la vista oral contra dos acusats de violar una cambrera a Palamós la matinada del 19 d'abril de 2012. L'home que no va comparèixer a l'Audiència Provincial de Girona és fonamental en aquest judici perquè el seu semen és l'únic compatible amb les restes que tenia la cambrera dins la vagina i l'anus. Les anàlisis d'ADN ja van descartar que les restes seminals fossin dels dos acusats, els quals igualment afronten 26 anys de presó cadascun, ni tampoc de la parella de la dona.

L'advocat de la defensa, Christian Salvador, considera que no hi ha proves per considerar els seus clients com uns violadors, màxim quan les proves d'ADN ja van descartar durant la instrucció del cas que les restes de semen fossin seves, cosa que també va permetre retirar-los la mesura de presó provisional. En canvi, el ministeri públic i l'acusació particular -Samuel García-Quintas- segueixen acusant els dos processats de dos delictes d'agressió sexual pels quals demanen penes d'entre 23 i 26 anys a cadascun.

En els seus escrits de qualificació provisional dels fets, les acusacions relaten que ambdós homes es van posar d'acord per forçar la cambrera quan aquesta va sortir de la taverna de Palamós en què treballava. El dia dels fets, un la va seguir pel carrer 11 de setembre fins les escales del carrer Pagés i Ortiz mentre l'altre se li apropava de cares per aquest darrer carrer. Quan van tenir-la a tocar, el que la seguia la va empényer contra la porta d'un garatge i la va gafar per l'espatlla impedint que fugís.

Inicialment, la dona va resistir-se fins que l'altre acusat la va amenaçar de «tallar-la». Després, va aprofitar per abaixar-li els pantalons i la roba interior per penetrar-la vaginalment. Aprofitant que l'altre processat la tenia agafada, la va obligar a ajupir-se per la força per penetrar-la analment. Després, els dos acusats es van intercanviar els rols, de manera que el primer violador va agafar la jove perquè l'altre processat també pogués violar-la. En acabat, van marxar injuriant-la i dient-li que no havien deixat cap rastre.

Proves d'ADN

La cambrera va anar aquella mateixa matinada al servei d'urgències de Palamós, on se li van poder constatar lesions compatibles amb penetració anal sense lubricació i algunes erosions als braços. També se li van extreure mostres per analitzar la presència de semen. Els resultats inicials indicaven que hi havia una barreja de material genètic procedent de dos contribuents però que «no són compatibles» amb el perfil genètic dels acusats. Els dos informes ampliatoris diuen que les mostres tampoc són compatibles amb la parella però sí amb el testimoni clau.