El Col·legi de Metges avala les queixes dels facultatius de Palamós

El president alerta que «les creixents mostres de malestar dels metges són un avís per a tothom» i certifica l'«empitjorament» laboral

18.03.2016 | 07:10
Imatge de la votació en què els metges van decidir fer la vaga.
Imatge de la votació en què els metges van decidir fer la vaga.

Els prop de 170 metges de l'Hospital de Palamós estan convocats avui al matí a seguir la vaga que ha convocat el sindicat Metges de Catalunya perquè la direcció del centre atengui les seves reivindicacions. L'aturada serà de les vuit del matí a les 12 del migdia. Ahir, el president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, el doctor Josep Vilaplana, va fer una crida al diàleg entre les dues parts per evitar la vaga, però també va avalar les reclamacions del col·lectiu mèdic de Palamós. A més, va advertir que «les creixents mostres de malestar dels metges són un avís per a tothom» i va destacar la tasca que han desenvolupat els professionals malgrat les retallades: «La vocació i professionalitat d'aquest col·lectiu, juntament amb el d'infermeria, han quedat demostrades amb el manteniment de la qualitat assistencial de la sanitat pública, tot i les successives retallades pressupostàries».

Vilaplana va afirmar que «mantenir un sistema sanitari infrafinançat i sense inversió esgota el personal millor preparat i tensiona el sistema fins a portar-lo al límit, com passa en aquesta ocasió a l'Hospital de Palamós». El president del Col·legi va afirmar que els metges catalans de la sanitat pública «han patit un empitjorament en la seva situació laboral amb una caiguda salarial del 20% des del 2010, més inestabilitat laboral i contractes temporals eventuals o interins».

Segons el doctor Vilaplana, «per tal d'assegurar la qualitat assistencial i la viabilitat del sistema cal reforçar el paper del metge en la presa de decisions dels centres sanitaris i valorar, per exemple, la importància de comptar amb una avaluació triennal de la gestió del director mèdic per part dels facultatius, com demanen els metges de Palamós». El president dels metges gironins considera que «també cal aplicar les sentències judicials que estableixen que l'hora de guàrdia dels metges s'ha de retribuir com a mínim al mateix preu de l'hora ordinària, com sembla que no s'està complint a l'Hospital de Palamós». Finalment, Vilaplana va insistir que «no es pot seguir carregant la sostenibilitat i qualitat del sistema sanitari català sobre les espatlles del col·lectiu mèdic, el qual ja ha demostrat, i amb escreix, el seu compromís amb el sistema i la ciutadania».

Fonts de Metges de Catalunya van explicar ahir que els serveis mínims programats per avui són els mateixos que els dels caps de setmana i festius, és a dir, les urgències i els tractaments oncològics funcionaran normalment. L'aturada repercutirà en la cirurgia programada i, en funció del seguiment que tingui, en les consultes externes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema