L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha acordat una pròrroga del contracte de neteja viària i recollida d'escombraries amb l'empresa que actualment executa el servei, Cespa, fins a l'adjudicació del nou contracte. Formalment, es tracta d'una pròrroga amb una durada màxima de dos anys. La decisió ha estat criticada pel grup municipal de CiU, a l'oposició, que considera que hi ha una manca de planificació ja que l'actual govern tenia 15 mesos per fer tota la tramitació des que va prendre possessió el passat mes de juny -el contracte acaba aquest 30 de setembre i la seva durada era de vuit anys.

La portaveu de CiU, Dolors Ligero, va explicar que l'anterior govern ja havia començat a treballar en el plec de condicions amb la voluntat de separar el servei de neteja i el de recollida d'escombraries en dos contractes. Ligero va criticar també que l'actual govern hagi recorregut a una empresa externa per a la redacció del plec de clàusules del concurs quan l'anterior govern ja havia destinat una persona que havia redactat altres plecs complexos.

La regidora de Serveis Municipals, Laura Aiguaviva (TSF), va afirmar que l'anterior govern no havia deixat res preparat sobre aquest plec de clàusules i va justificar la contractació d'una empresa externa per assessorar l'Ajuntament i evitar casos com els de Palafrugell i Torroella de Montgrí, on les bases del procés de selecció van ser impugnades.

Laura Aiguaviva confia que el plec de clàusules es pugui aprovar en el ple del mes de juliol i adjudicar el nou contracte a finals d'any, «si tot va bé». D'aquesta manera, «és probable» que la pròrroga sigui de tan sols un o dos mesos ja que l'acord amb Cespa és que quedi sense efecte un cop s'hagi fet l'adjudicació.