Els metges de l'Hospital de Palamós estaven convocats ahir a una vaga parcial de quatre hores -de les 8 del matí a les 12 del migdia-, que va tenir un seguiment desigual segons qui facilatava la xifra. El sindicat Metges de Catalunya, promotor de l'aturada, va xifrar en més de mig centenar els facultatius que no van treballar, mentre que la direcció del centre va limitar la participació a 28 facultatius dels 99 que treballaven -a l'Hospital n'hi ha 170. La direcció va qualificar de «baixa» l'afectació de la vaga. On més s'havia notat, va afegir la direcció de l'Hospital en un comunicat, fou en les consultes externes, on van quedar afectats 108 usuaris de les 503 visites programades. Ahir, Antoni Duran, delegat de Metges de Catalunya a l'Hospital, va comunicar que deixaran un marge de temps de deu o quinze dies perquè l'empresa ofereixi negociar i, si no es produeix cap acostament en les reclamacions dels metges, podrien convocar una segona vaga però que farien extensiva també als facultatitus de Palamós Gent Gran i als especialistes que es desplacen a fer visites a centres d'atenció primària.

La direcció del centre va afirmar ahir que «la majoria de les peticions tenen impacte econòmic, com ara cobrar un import superior per les guàrdies, augmentar el nombre d'hores de guàrdia de presència, donar el nivell D de carrera professional, entre d'altres». Duran va respondre que està reconegut judicialment que les hores de guàrdia s'han de pagar, almenys, com les ordinàries, i no per sota, i va concretar que, si l'empresa no ho vol resoldre parlant, seguiran amb els processos judicials.

La direcció va afirmar que els metges de l'Hospital «estan en unes condicions laborals similars a molts altres llocs de Catalunya» i que «mentre no canviï significativament la situació econòmica del sector, aquest Hospital se cenyeix a l'aplicació de les condicions del conveni del sector de la sanitat concertada de Catalunya». En aquest sentit, dimecres, el Col·legi de Metges de Girona va avalar les reclamacions dels facultatius, va lamentar que els professionals hagin de patir les retallades i va alertar que «les creixents mostres de malestar dels metges són un avís».