Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 5 i 6 de març tres homes d'entre 21 i 37 anys, de nacionalitat espanyola i hondurenya, com a presumptes autors de diversos objectes a l'interior de dos domicilis de La Bisbal d'Empordà i que després van vendre a establiments de compravenda d'objectes de segona mà. El 20 de gener els Mossos van tenir coneixement del furt d´una bicicleta valorada en 800 euros, en un domicili de la població de la Bisbal d´Empordà, i al cap de quinze dies la víctima la veure en una botiga de compravenda d'objectes de segona mà de Vall-llobrega. Dies després, els agents van localitzar els aparells musicals sostrets d'un altre habitatge de la capital del Baix Empordà en un altre establiment de les mateixes característiques a Girona.

Els Mossos van comprovar que la bicicleta sostreta en el primer dels furts la va vendre un veí de Torrelles de Foix per 150 euros. Després de diverses gestions els agents van localitzar el venedor i el van detenir com a presumpte autor d´un delicte de receptació i un delicte furt.

Arran d´aquesta actuació els mossos van saber que el detingut havia intentat vendre a la mateixa botiga diversos aparells electrònics i musicals. Els responsables de la botiga disposaven de fotografies del material que els havia ensenyat l´implicat.

Aquestes fotografies van permetre comprovar que els aparells musicals formaven part d´un botí que uns lladres havien sostret el 2 de març d´un domicili del carrer Paral·lel de la Bisbal d´Empordà. Els Mossos van concloure que el detingut era un dels presumpte autors del robatori, juntament amb dos veïns de La Bisbal d'Empordà. Els agents van detenir els altres dos sospitosos el dia 6 de març.

Posteriorment, els aparells musicals es van recuperar en una botiga de compravenda de segona mà de la ciutat de Girona i van ser retornats al seu legítim propietari.

Els detinguts estan acusats dels delictes de robatori amb força, d'un delicte de furt i un d'ells d'un delicte de receptació.