Verges va inaugurar ahir l'escultura A l'ombra de la creu de Martí Batlle i Viader ubicada a La Placeta. Aquesta obra de gran format s'ha penjat a la paret de Can Punton, al costat de l'entrada del Centre de Visitants de la població. La data de la inauguració no s'ha escollit a l'atzar, ja que la Setmana Santa són uns dies especials per al poble.

A l'ombra de la creu és una escultura pensada i expressada per Verges, més estrictament per la Processó de Verges i la seva Dansa de la Mort. Un conjunt de quatre peces escultòriques que s'entenen individualment, però que s'expressen en tota la seva força quan es contextualitzen en el mural.

La inspiració ha convidat l'escultor Martí Batlle Viader a fer una interpretació personal del món al segle XXI a través d'un lligam voluntari, amb aquesta expressió que barreja la tradició catòlica amb la voluntat d'un poble de protegir i de difondre un patrimoni tan viu com és la Processó. Per tant, es tracta d'una relectura, artística i laica, d'una expressió de la cultura popular i tradicional carregada d'una inherent simbologia cristiana.

La creu, estesa i repartida sobre les quatre peces, representa la forma i ens avança el contingut de tota l'escultura. És el fil conductor que participa del Via Crucis. Cadascuna de les parts de l'escultura interpreta una de les tres caigudes de Crist, acompanyant-lo fins a l'última peça, la crucifixió.

L'acte d'ahir va ser presentat pel comissari d'art, Eugeni Prieto. Va comptar amb la presència del creador de l'escultura, diferents representants de l'Associació de la Processó de Verges i l'alcalde del poble, Ignasi Sabater, que va destacar que el poble tingui "un element més per visitar i gaudir de la cultura".