El jutjat contenciós administratiu núm. 2 de Girona ha confirmat la sanció de 5.900 euros imposada per la Generalitat al president de l'Associació Catalana de Centres d'Immersió de la Costa Brava, Genís Dalmau, per cinc infraccions de la seva empresa d'immersió.

Genís Dalmau, que també és el propietari de l'hotel Les Illes i president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de L'Estartit, va ser sancionat per cinc infraccions comeses entre el 16 i el 27 d'agost del 2013 després de les actes aixecades pels Agents Rurals, entre d'altres motius, per no notificar a l'administració el nombre total de submarinistes que portava a una immersió.

El jutjat considera "ajustada a dret" la sanció imposada pel director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat en una resolució, de l'11 de març del 2014.

A l'agost del 2013, concretament els dies 16, 24, 25 i 27 els Agents Rurals, encarregats que es compleixi la legalitat i correcta pràctica de les immersions en zones protegides com les illes Medes, van aixecar cinc actes de denúncia contra l'empresa d'activitats de Dalmau.

En el seu recurs, el demandant va al·legar la nul·litat de la inspecció dels agents, de l'acta de denúncia; vulneració del principi de presumpció d'innocència per absència de prova i que la sanció va ser desproporcionada.

També va mantenir que la Llei 7/2015, de 14 de maig, de modificació de la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport, modifica el règim d'immersió, de manera que no hauria comès cap infracció.

El magistrat argumenta en la seva resolució que el fet que els agents actuessin des de l'embarcació no pot desvirtuar els fets relatats en les denúncies, "ja que el que és transcendent és que els fets siguin constatats per un agent de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions".

En relació amb una possible "indefensió material", assegura el ponent que no s'ha donat, i prova d'això és que s'ha pogut recórrer al contenciós.

"La presumpció d'innocència", destaca la sentència, "ha quedat desvirtuada amb prova de càrrec suficient, amb cinc actes de denúncia aixecades pels agents en 4 dies d'agost del 2013".