L'Ajuntament de Calonge ha presentat aquesta setmana el Pla Director del clavegueram del municipi, un document que ha elaborat l'empresa concessionària Sorea, i que fa una diagnosi de l'estat de la xarxa de clavegueram de Calonge, a l'hora que planteja diverses actuacions futures. El Pla Director proposa fer un total de 261 actuacions, dividides en prioritat alta, mitjana i baixa amb una inversió total de 50,7 milions d'euros.

Fonts de l'Ajuntament han informat que aquestes actuacions futures aniran encaminades a millorar el funcionament hidràulic de les xarxes, tant de residuals com de pluvials, així com també té en compte aspectes mediambientals per reduir la contaminació en episodis de pluja i millorar la gestió de la xarxa. En aquest sentit, s'actuarà per anar cap a una xarxa realment separativa i es preveu reduir al màxim l'entrada d'aigua de pluja a la xarxa residual, ampliar la xarxa de pluvials, optimitzar els punts de sobreeiximent, i augmentar la capacitat de desguàs, entre d'altres. La inversió es repartirà en 36 actuacions en la xarxa en alta, per import de 12,4 milions d'euros; 107 actuacions a la xarxa mitjana, amb un total de 26,5 milions; i 118 actuacions en baixa, per valor d'11,8 milions. El Pla Director proposa el desenvolupament d'aquestes inversions lligades al desenvolupament del Pla d'Ordenació Urbanística de Calonge, de manera que les inversions es durien a terme de forma progressiva durant el període de vigència del POUM.

En l'anàlisi de la xarxa actual, el document fixa que Calonge disposa d'una xarxa amb una longitud total de gairebé 168 quilòmetres i detecta 3.200 pous. Aquesta anàlisi també ha permès detectar diverses mancances en el funcionament de la xarxa quan plou.