L'Ajuntament de Begur a través de les àrees de Medi Ambient i Governació i l'Associació Progat Begur-Esclanyà impulsen una campanya d'esterilització de gats de propietaris al municipi. La finalitat de la campanya, com la que ja realitza Progat des de l'any 2000 entre els gats abandonats, és la d'evitar la seva proliferació i, per tant, controlar les colònies i aconse?guir una millora de la qualitat ambiental. Per incentivar l'esterilització, el govern local i l'entitat finançaran conjuntament la major part del cost de la intervenció perquè els propietaris de les mascotes felines, que han d'estar empadronats al municipi, hagin de pagar un preu únic de 30 euros.

Per poder beneficiar-se de la campanya d'esterilització els propietaris han de fer una inscripció davant de l'Associació Progat. La inscripció es podrà fer els dies 5 i 12 d'abril, entre les cinc de la tarda i les set del vespre, a l'Espai Mas d'en Pinc. Fonts de l'Ajuntament de Begur han indicat que els interessats cal que facin acte de presència, i portin la documentació per acreditar que es resideix al municipi i el pagament únic dels 30 euros.

A partir d'aquí, la clínica veterinària que participa en aquesta campanya contactarà amb el propietari de la mascota per acordar el dia i l'hora de la intervenció d'esterilització.