El Monterrey de Platja d'Aro serà un hotel escola

La Masia té per objectiu orientar l'establiment a la formació de joves professionals de l'hostaleria, que ja hi fan pràctiques

26.03.2016 | 07:28
El Monterrey de Platja d'Aro serà un hotel escola

L´Hotel Monterrey enceta aquesta setmana la temporada 2016, un cop ha finalitzat la segona i última fase de les obres de rehabilitació, que han servit per condicionar les habitacions i donar a l´establiment un aire més modern. Havent iniciat l´activitat l´any 1986, aquest hotel és un dels més antics de la cadena gironina i també el centre de treball amb més estacionalitat del grup, amb una mitjana d´obertura de 98 dies en els últims anys: de juny a setembre, periodicitat que s´ampliarà a caps de setmana i festius de forma progressiva. La remodelació d´aquest establiment representa un pas més cap a la consecució del projecte d´hotel escola Hotel Monterrey – La Masia, que tot just es va iniciar l´estiu passat amb la incorporació de joves estudiants en pràctiques, que treballen sota la supervisió d´un equip de professionals de la cadena. La inversió que la cadena Med Playa ha fet en la reforma d´aquest hotel, és d´un total d´1.300.000 euros.

"Aprofitant la proximitat de l´hotel Monterrey a les oficines centrals de la cadena Med Playa Hotels, localitzades a Girona, s´ha decidit que sigui un establiment orientat a la formació de joves professionals de l´hostaleria i, en aquest sentit, s´hi organitzaran sessions i jornades de formació i promoció interna de l´empresa i se seguiran contractant estudiants i joves en pràctiques durant la temporada d´obertura", explica el director general de la cadena, Agustí Codina. L´objectiu final és que la meitat de la plantilla –un total de 20 llocs de treball–, acabi essent personal en formació.

La primavera-estiu de 2015 han fet pràctiques a l´Hotel Monterrey 11 alumnes provinents del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC), dels programes Joves per l´ocupació i Formació ocupacional de l´ajuntament de Girona, del Consell Comarcal del Baix Empordà, i de la Universitat de Girona. Aquests estudiants han ocupat llocs de treball diversos dins del sector de l´hostaleria, fins i tot el director de l´establiment hoteler era un jove estudiant del màster de Turisme de la UdG, en pràctiques. Un grup de professionals de la central de Med Playa, format per Lídia Aldeguer, directora de Recursos Humans; Albert Canaleta, tècnic de l´àrea econòmic-financera, i Tània Domínguez, responsable de relacions laborals, s´encarrega de dirigir el projecte i tutoritzar el personal en pràctiques.

Els principals objectius del projecte són, a banda d´optimitzar el rendiment econòmic de l´establiment, millorar l´atenció i la satisfacció dels clients, i adquirir un compromís social més fort amb el territori oferint una sortida professional a joves que vulguin incorporar-se al món laboral a través del sector de l´hostaleria i el turisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema