El Monterrey de Platja d´Aro serà un hotel escola

La Masia té per objectiu orientar l'establiment a la formació de joves professionals de l'hostaleria, que ja hi fan pràctiques

26.03.2016 | 07:28
El Monterrey de Platja d´Aro serà un hotel escola
El Monterrey de Platja d´Aro serà un hotel escola

L´Hotel Monterrey enceta aquesta setmana la temporada 2016, un cop ha finalitzat la segona i última fase de les obres de rehabilitació, que han servit per condicionar les habitacions i donar a l´establiment un aire més modern. Havent iniciat l´activitat l´any 1986, aquest hotel és un dels més antics de la cadena gironina i també el centre de treball amb més estacionalitat del grup, amb una mitjana d´obertura de 98 dies en els últims anys: de juny a setembre, periodicitat que s´ampliarà a caps de setmana i festius de forma progressiva. La remodelació d´aquest establiment representa un pas més cap a la consecució del projecte d´hotel escola Hotel Monterrey – La Masia, que tot just es va iniciar l´estiu passat amb la incorporació de joves estudiants en pràctiques, que treballen sota la supervisió d´un equip de professionals de la cadena. La inversió que la cadena Med Playa ha fet en la reforma d´aquest hotel, és d´un total d´1.300.000 euros.

"Aprofitant la proximitat de l´hotel Monterrey a les oficines centrals de la cadena Med Playa Hotels, localitzades a Girona, s´ha decidit que sigui un establiment orientat a la formació de joves professionals de l´hostaleria i, en aquest sentit, s´hi organitzaran sessions i jornades de formació i promoció interna de l´empresa i se seguiran contractant estudiants i joves en pràctiques durant la temporada d´obertura", explica el director general de la cadena, Agustí Codina. L´objectiu final és que la meitat de la plantilla –un total de 20 llocs de treball–, acabi essent personal en formació.

La primavera-estiu de 2015 han fet pràctiques a l´Hotel Monterrey 11 alumnes provinents del Servei d´Ocupació de Catalunya (SOC), dels programes Joves per l´ocupació i Formació ocupacional de l´ajuntament de Girona, del Consell Comarcal del Baix Empordà, i de la Universitat de Girona. Aquests estudiants han ocupat llocs de treball diversos dins del sector de l´hostaleria, fins i tot el director de l´establiment hoteler era un jove estudiant del màster de Turisme de la UdG, en pràctiques. Un grup de professionals de la central de Med Playa, format per Lídia Aldeguer, directora de Recursos Humans; Albert Canaleta, tècnic de l´àrea econòmic-financera, i Tània Domínguez, responsable de relacions laborals, s´encarrega de dirigir el projecte i tutoritzar el personal en pràctiques.

Els principals objectius del projecte són, a banda d´optimitzar el rendiment econòmic de l´establiment, millorar l´atenció i la satisfacció dels clients, i adquirir un compromís social més fort amb el territori oferint una sortida professional a joves que vulguin incorporar-se al món laboral a través del sector de l´hostaleria i el turisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La foto de familia dels guardonats d'ahir
Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

Enllaços recomanats: Premis cinema